Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η Qatar Airways ψηφίζει Ελλάδα!

Και μια εντυπωσιακή εξέλιξη για την ελληνική οικονομία. Η Qatar Airways θα “ πετάει” κάθε μέρα Αθήνα - Νέα Υόρκη από του χρόνου!

Mε αφορμή τα οκτώ χρόνια παρουσίας της Qatar Airways στην Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, Akbar al Baker, ανακοίνωσε την έναρξη του δρομολογίου Αθήνα-Νέα Υόρκη από τον Ιούνιο.
 Το σημαντικό είναι ότι η πτήση αυτή δεν θα είναι εποχική, όπως της Delta, αλλά όλο το χρόνο! Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχουν δεσμευμένα σημαντικά κεφάλαια για επενδύσεις στην Ελλάδα!
Η ανώτατη διοίκηση της Qatar Airways βρίσκεται, αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ χρόνων στην Ελλάδα.
Ο κ. Al Baker επανέλαβε, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, τη δέσμευση της εταιρείας περί συνέχισης της γραμμής Αθήνα – Ντόχα, η οποία εξυπηρετείται με δύο πτήσεις ημερησίως.
«Η πτήση Αθήνα – Ντόχα έχει αναδειχθεί σε Νo 1 διηπειρωτικό προορισμό σε απόλυτο αριθμό επιβατών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου τον προορισμό της Νέας Υόρκης», ανέφερε σχετικά ο CEO της Qatar.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» δήλωσε ότι «η δέσμευση της Qatar επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σημαντικό μέλλον στην αγορά της Αθήνας και της Ελλάδας».
Η Αθήνα είναι κομβικό σημείο για τους 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Qatar Airways, το οποίο ξεκίνησε αρχικά το 2005, με έξι πτήσεις την εβδομάδα.
Από τότε έως και σήμερα, η γραμμή της Αθήνας συνεχίζει να αναπτύσσεται, καταγράφοντας ισχυρή ζήτηση, παρά την οικονομική κρίση. Ενδεικτικό είναι ότι η Qatar Airways αύξησε τα δρομολόγια της σε δύο ημερησίως τρία χρόνια πριν.


 e-Market Deals