Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Φροντίστε τα πόδια σας και τον χειμώνα

Οι συμβουλές μας για την ομορφιά και τη φροντίδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα σας χαρίσουν τα καλύτερα πόδια από ποτέ!

Ενυδατώστε!
Ο ψυχρός και ξηρός αέρας έξω και ο ζεστός, ξηρός αέρας της κεντρικής θέρμανσης μέσα, είναι οι βασικοί παράγοντες καταπόνησης του δέρματος τον χειμώνα. Συνεπώς, ο βασικός κανόνας για τη φροντίδα του δέρματος τον χειμώνα είναι απλός: ενυδατώστε! Ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι λιπαρό το καλοκαίρι, πρέπει να δοκιμάσετε ένα ενυδατικό προϊόν με λιπαρή βάση για να παρέχει στο δέρμα σας την προστασία που χρειάζεται τώρα. Οι ευαίσθητες περιοχές όπως οι γάμπες και οι αγκώνες έχουν την τάση να είναι πιο ξηρές τον χειμώνα – δοκιμάστε να απλώνετε μια πραγματική πλούσια, βαριά ενυδατική κρέμα αρκετές φορές τη μέρα.
Θρέψτε το δέρμα σας
Η ομορφιά έχει μεγαλύτερο βάθος από την επιδερμίδα! Ειδικά τον χειμώνα, το δέρμα σας χρειάζεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ενισχύσει τους φυσικούς πόρους του και να έχει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και αίσθηση. Βεβαιωθείτε ότι η δίαιτά σας είναι καλά ισορροπημένη, με πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και φυτικές ίνες – και, ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα: πίνετε πολύ, πολύ, πολύ νερό για να αναπληρώσετε τα χαμένα αποθέματα υγρασίας του οργανισμού σας!
Ιδανικές ασκήσεις για τον χειμώνα
Εκείνες οι χαρούμενες μέρες χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα μπορεί να έχουν περάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πόδια σας δεν μπορούν να είναι σε εξαιρετική (πραγματικά εξαιρετική) φόρμα! Αξιοποιήστε τον κρύο καιρό και δοκιμάστε χειμερινά αθλήματα όπως το σκι ή το πατινάζ στον πάγο! Και τα δύο είναι εκπληκτικοί τρόποι για να απολαύσετε τη φύση, αλλά επίσης σας χαρίζουν δυνατά, καλοσχηματισμένα και ακαταμάχητα όμορφα πόδια.
Χειμωνιάτικο σπα στο σπίτι
Κάνει κρύο, βρέχει και ο καιρός έξω είναι τελείως χάλια; Δεν πειράζει! Αυτός είναι ο ιδανικός καιρός για μια ωραία, χαλαρωτική μέρα σπα στο σπίτι. Βάλτε τα αρωματικά κεριά, προσκαλέστε τον καλύτερο φίλο σας, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και είστε έτοιμη!
Μπάνιο ή ντους
Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να μπείτε σε ένα ωραίο, ζεστό μπάνιο όταν έξω κάνει κρύο και έχει άσχημο καιρό. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε για να μην το παρακάνετε: το μπάνιο σας πρέπει να είναι σύντομο και το νερό να μην είναι πολύ ζεστό. Για την ημέρα του σπα στο σπίτι, το μπάνιο είναι καλή ιδέα, αλλά πρέπει να εναλλάσσεται με σύντομα, ζεστά ντους τις υπόλοιπες ημέρες. Μετά το μπάνιο, σκουπίστε ελαφρά το δέρμα σας με απαλές κινήσεις και απλώστε ενυδατική κρέμα ή λάδι σώματος αμέσως ενώ το δέρμα σας είναι ακόμη ζεστό και υγρό για να ασφαλίσετε την υγρασία.
Τι να φοράτε τον χειμώνα
Τον χειμώνα το δέρμα σας έχει περιορισμένη επαφή με τον εξωτερικό αέρα και πολλή επαφή με τα ρούχα σας, οπότε φροντίστε η επαφή αυτή να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και όχι ενοχλητική! Η τριβή που προκαλείται από τα ρούχα καταπονεί το δέρμα – ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή των ρούχων σας τον χειμώνα πρέπει να είναι: έχει ευχάριστη αίσθηση; Προτιμήστε φυσικά ή λειτουργικά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα σας να αναπνέει και δεν προκαλούν πολλή τριβή.
Υγρασία
Ο ξηρός αέρας είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματός σας τον χειμώνα! Έξω ο αέρας είναι ξηρός γιατί ο κρύος αέρας περιέχει λιγότερη υγρασία. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό, εκτός αν προτίθεστε να μετακομίσετε στη Νότια Αμερική. Μέσα, η θέρμανση μπορεί να μειώσει την υγρασία σε επίπεδα κάτω από το 30% – και γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε κάτι! Και δεν θα χρειαστεί καν να σβήσετε τη θέρμανση και να κρυώνετε κάτω από το πάπλωμά σας! Προμηθευτείτε έναν καλό υγραντήρα και δημιουργήστε μια καλή ατμόσφαιρα (χωρίς να φτάσετε σε τροπικά επίπεδα) με επαρκή υγρασία – το δέρμα σας (και το αναπνευστικό σας σύστημα) θα το λατρέψει!
Μαύρισμα τον χειμώνα!
Δεν σας αρέσει περισσότερο το δέρμα σας όταν έχετε ένα ωραίο μαύρισμα από τον ήλιο; Δυστυχώς, ο χειμώνας δεν προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ολόσωμη ηλιοθεραπεία. Αλλά μην κολλάτε στον ήλιο – μπορείτε να αποκτήσετε ένα υπέροχο, ομοιόμορφο και ισορροπημένο μαύρισμα στο σπίτι. Απλώς χρησιμοποιήστε μια λοσιόν ή ένα σπρέι μαυρίσματος υψηλής ποιότητας. Απολεπίστε απαλά πριν να εφαρμόσετε το προϊόν και βεβαιωθείτε ότι το έχετε απλώσει ομοιόμορφα. Και όσο για τον ήλιο έξω: παρότι φαίνεται να είναι αδύναμος, οι ακτίνες του εξακολουθούν να προκαλούν σημαντική γήρανση του δέρματος! Οπότε μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό αντηλιακό τον χειμώνα) όποτε εκτίθεστε στον ήλιο.
mylady