Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Έχετε στρες; Κάντε μια βόλτα

Όλοι συζητάμε πόσο πιο καθαρό νιώθουμε το μυαλό μας μετά από λίγο περπάτημα.
Εκτός όμως από οξυγόνο στο σώμα μας, το περπάτημα έχει και άλλες θετικές επιδράσεις πάνω μας κυρίως στο ψυχοσωματικό κομμάτι και στην ικανότητα μας να αποφορτιζόμαστε από το στρες.
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε εγκλωβισμένοι και το αίμα σας πως αρχίζει να βράζει επικίνδυνα δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικά της έντασης, του στρες σας αλλά και της κακής διάθεσης σας.
Αναζητήστε μια μικρή «όαση»
Μέσα σε μια πόλη είναι δύσκολο να βρείτε εκείνο το ήσυχο περιβάλλον που θα μπορέσει να σας βάλει σε ένα κλίμα ηρεμίας. Παρόλαυτά προσπαθήστε να βρείτε ένα πάρκο, μια παραλία ή ένα μέρος πιο έξω από την πόλη όπου όταν έχετε ανάγκη να αποδράσετε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε. Είναι σημαντικό όταν βρεθείτε εκεί να πάρετε όσο χρόνο χρειάζεστε περπατώντας σε χαλαρό ρυθμό που θα συντονίζεται με τους χτύπους της καρδιάς σας και δεν θα τους ανεβάζει.
Ξεφυσήστε την ένταση σας
Σε ασκήσεις όπως η γιόγκα και σε τεχνικές όπως ο διαλογισμός ή το Tai chi οι αναπνοές είναι το παν. Την ώρα που περπατάτε λοιπόν μπορείτε να κάνετε ήπιες ασκήσεις αναπνοών. Εντοπίστε τα σημεία στα σώμα σας που νιώθετε πως έχουν ένταση και σε κάθε ανάσα σας επικεντρωθείτε στο καθένα ξεχωριστά προσπαθώντας με την εκπνοή να διώξετε και την ένταση. Ξεκινήστε από το κεφάλι και καταλήξτε στα πόδια διώχνοντας μέσα από την έντονη εκπνοή και το στρες.
Τέλος
  • Μη βιάζεστε σε ότι κι αν κάνετε
  • Αρκούν 10-15 λεπτά περίπατου για να αποφορτιστείτε
  • Με τις αναπνοές διώξτε και τις αρνητικές σκέψεις και την εισπνοή σκεφτείτε πως βάζετε ένα κύμα θετικής ενέργειας μέσα σας.
  • πηγή:jenny.gr