Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μετά την δόση... ανασχηματισμός

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά και του τρόπου λειτουργίας του Υπουργικού Συμβουλίου μετά το «φάλτσο» Ρουπακιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει την αλλαγή προσώπων του κυβερνητικού σχήματος, εκτιμώντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερος δυναμισμός.
Στην θέση τους παραμένουν οι κ.κ. Στουρνάρας, Βρούτσης, Δένδιας και Χατζηδάκης, ενώ βέβαιες θεωρούνται οι αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, όπου ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι διατεθειμένος να διατηρήσει το ίδιο χαρτοφυλάκιο, Ναυτιλίας και Ενέργειας.
Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι πιθανή η παραμονή του κ. Μανιτάκη, ωστόσο, θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο κ. Βολουδάκης, ενώ για το υπουργείο Υγείας "παίζει" δυνατά το όνομα του κ. Κ. Μητσοτάκη.
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος είναι ιδιαίτερα θετικός σε έναν ανασχηματισμό και μάλιστα δεν αποκλείεται να αναλάβει ο ίδιος την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, αν και στενοί του συνεργάτες το αποκλείουν. Πάντως, έχει ήδη διαβεβαιώσει τον κ. Σαμαρά ότι θα τοποθετήσει στελέχη του σε υπουργικές θέσεις.
Τα ονόματα που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο κ. Μάκης Βορίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Γιάννης Μανιάτης.
Επίσης, δεν αποκλείεται να «μπουν» στο δύσκολο έργο οι νεότεροι ηλικιακά Σίμος Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Όσον αφορά την ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης φαίνεται να έχει πειστεί ότι ο κ. Ρουπακιώτης δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση. Τα ονόματα που «παίζουν» για πιθανή υπουργοποίηση είναι αυτά του κ. Δ. Χατζησωκράτη και Ν. Μπίστη. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι η παράταξη πρέπει να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
Το σίγουρο είναι πώς όλα αυτά θα γίνουν μετά την καταβολή της δόσης.
star.gr