Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ειρηνική η πορεία για το Πολυτεχνείο

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία των διαδηλωτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο φραγμός της αστυνομίας  αποσύρθηκε από τη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας ενώ φρούριο είναι αυτή την ώρα η Ισραηλινή πρεσβεία (Ψυχικό) με περίπου 3.000 διαδηλωτές να ανηφορίζουν προς την Λ. Κηφισίας, όπως σας είχαμε γράψει νωρίτερα. Διαδηλώνουν ειρηνικά για τις επιθέσεις στη Γάζα.
Έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία είχε φτάσει λίγο μετά τις 18:30 ο μεγάλος όγκος της δεύτερης πορείας. Οι διαδηλωτές, που όπως σας είπαμε νωρίτερα υπολογίζονται στις 20.000 παρέμειναν έξω από το κτήριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ νωρίτερα τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, όχι μόνο στην Βας. Σοφίας. Τα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας παραμένουν κλειστά και η διέλευση επιτρέπεται μόνο στους πεζούς, ενώ κλειστή είναι και η Κηφισίας, καθώς το ΚΚΕ θέλησε να πραγματοποιήσει πορεία μέχρι την Ισραηλινή πρεσβεία. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επιτρέπουν και οι διαδηλωτές παραμένουν στην Αμερικάνικη πρεσβεία, δηλώνοντας ότι δεν θα φύγουν αν δεν ανοίξει ο δρόμος προς την πρεσβεία.  
Ο μεγάλος όγκος της πορείας ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος και από την Σταδίου. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, όμως μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς με τις έκτακτες ρυθμίσεις δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του κέντρου, που αναγκάστηκαν να δείξουν… αστυνομική ταυτότητα, για να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους!!!
Σημειώνεται, ότι το ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει από το μεσημέρι πάνω από όλη την Αθήνα ώστε να μπορεί να δίνει μια πλήρη εικόνα της πορείας, ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς 10.000 με 12.000 λένε ότι είναι οι διαδηλωτές και άλλοι 10.000 με 12.000 είναι μέλη του ΠΑΜΕ.
star.gr