Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νεο χτύπημα απο τη Peugeot




Δύο νέες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις του καινούριου της μικρού μοντέλου, του 208 θα παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η Peugeot.
To νέο 208 GTi αλλά και η έκδοση ΧΥ φαίνεται πως θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη γκάμα της Peugeot τα επόμενα χρόνια. Η γαλλική φίρμα επέλεξε το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης ως το ιδανικό έδαφος για να παρουσιάσει τις δύο αυτές καινούριες εκδόσεις, σε μορφή πρωτότυπων που πάντως δείχνουν έτοιμα να μπουν στην παραγωγή.

200 άλογα για το 208 GTi
Oι γρήγορες και σπορ εκδόσεις των κομπακτ μοντέλων αποτελούν πραγματική specialite…για την Peugeot εδώ και δεκαετίες. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο νέο 208 που θα το δούμε σε πρώτη φάση ως GTi Concept. Πρόκειται για την ισχυρότερη έκδοση στη γκάμα του νέου 208, η οποία θα φέρει σαφή και πολύ δυναμικά στοιχεία στην εμφάνισή του. Το βέβαιο είναι πως το στυλ του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και πολύ ενδιαφέρον. Κάτω από το καπό του φιλοξενεί τον γνώριμο 1,6 λίτρων τούρμπο κινητήρα άμεσου ψεκασμού που έχει ρυθμιστεί (όπως και στο RCZ) να αποδίδει 200 ίππους.
Φινέτσα αλλά και πολλά σπορτίφ στοιχεία συναντάμε και στο εσωτερικό του GTi Concept.








ΧΥ Concept: Στην πόλη αλλά και εκτός αυτής...με diesel
Urban chic…δηλαδή αστικό σικ ονομάζει η ίδια η Peugeot την έκδοση XY, θέλοντας να αναδείξει τον σύγχρονο χαρακτήρα της. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί κινητήρα πετρελαίου 1,6 λίτρων e-HDi αποδίδοντας 115 ίππους. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χρωματισμοί του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού. Μάλιστα, εκεί έχει χρησιμοποιηθεί υλικό και τεχνολογία που μεταβάλλουν ελαφρώς τα χρώματα ανάλογα την απόσταση στην οποία κάθεται κανείς αλλά και τον εξωτερικό φωτισμό.