Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι κρύβει το Λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012?

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει τον αριθμό 2012 και ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ιρανής Ολυμπιακής Επιτροπής Bahram Afsharzadeh και ο διευθυντής της Mohammad Aliabadi καταγγέλουν ότι το λογότυπο είναι ρατσιστικό, γιατί απεικονίζει τη λέξη "Σιών".
Εάν διαβάσουμε το λογότυπο κάθετα αντί οριζόντια τότε δημιουργείται η λέξη Zion = Σιών. Στα αγγλικά το "Σιών" γράφεται ως "ZION" και το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Λονδίνο το 2012 αρχίζει να δημιουργεί αναταράξεις.
"Σιών" είναι το όνομα ενός λόφου της Ιερουσαλήμ, στον οποίο έγιναν ο Μυστικός Δείπνος και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας αλλά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, καθώς και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας.
Αργότερα όμως, στην εβραϊκή παράδοση η ονομασία "Σιών" ταυτίστηκε με τη βασιλεία του Ιούδα και οι Ισραηλίτες ονόμασαν έτσι το ανεξάρτητο Ισραηλινό κράτος.
Από τον όρο "Σιών", έχει πάρει το όνομά του και ο "Σιωνισμός"! Όπως και να έχει το συγκεκριμένο λογότυπο έχει δεχθεί έντονη κριτική και έχει χαρακτηριστεί πολύ κακόγουστο και εξωφρενικά ακριβό αφού λέγεται ότι κόστισε περίπου 650.000 δολάρια!


      2         0          1             2

   

       Ζ        Ι             Ο         Ν

Από την Κ.