Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κλείνει σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα η Coca Cola 3E

Σε κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα προχωρά η Coca-Cola 3Ε, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά.
Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Η μετάβαση στη νέα λειτουργική δομή θα επηρεάσει 30 εργαζόμενους, για τους οποίους, αναφέρουν πηγές από την εταιρεία, θα αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη δυνατή αποχώρησή τους, όπως π.χ. προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Η απόφαση της 3Ε, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη και, ειδικότερα, το 2011 όπου ο τομέας των αναψυκτικών υποχώρησε κατά 8,9%, οι χυμοί κατά 10,1% και τα εμφιαλωμένα νερά κατά 5,7%.

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2011 ο όγκος πωλήσεων της Coca-Cola 3E στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 12% και κατά 28% στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, λόγω των μέτρων λιτότητας που συρρίκνωσαν το διαθέσιμο εισόδημα, της κατακόρυφης αύξησης του ΦΠΑ αλλά και της μείωσης του αριθμού των καταστημάτων λιανικής (περίπου 21.000 σημεία πώλησης έκλεισαν το 2011).

Να σημειωθεί επίσης πως η Coca-Cola 3E, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλός της, Δημήτρης Λόης, παραμένει προσηλωμένη στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση της αποδοτικότητας μέσα από πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης. Υπολογίζεται πως από τις πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης που θα αναληφθούν μέσα στο 2012 θα εξοικονομηθούν περίπου 40 εκατ. ευρώ