Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η "χρυσή" σουίτα του New York Plaza Hotel

Τρία υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, θέα που κόβει την ανάσα στην 5η λεωφόρο και το Σέντραλ Παρκ, ξενώνα για τους φιλοξενουμένους και υπηρεσία μπάτλερ.


Πριν βιαστείτε να φωνάξετε «το θέλω» καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι η μηνιαία τιμή ενοικίασής του αγγίζει τα 123.000 ευρώ.

Η σουίτα «Astor» του «New York Plaza Hotel» θεωρείται η ακριβότερη ενοικιαζόμενη κατοικία στον κόσμο και όχι άδικα, καθώς ο ιδιοκτήτης της και μεγάλο αφεντικό της εταιρείας Esprit στην Ευρώπη ξόδεψε πρόσφατα αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να την ανακαινίσει και στη συνέχεια να τη νοικιάσει στη μεγαλύτερη δυνατή τιμή.

Εκείνος την αγόρασε το 2007 έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα, πέρα από την πολυτέλεια θέλει να εκμεταλλευτεί και την απέραντη θέα.

Εκτός από σημαντική επένδυση, το εν λόγω «διαμέρισμα», όπως αποκαλείται, έχει και μεγάλη ιστορική σημασία. Ο πρώτος επισκέπτης που διανυκτέρευσε το 1907 σε αυτό ήταν ο Αλφρεντ Βάντερμπιλντ, μέλος της γνωστής οικογενείας φιλανθρώπων, ενώ τις ανέσεις του απόλαυσε λίγο αργότερα και ο JFK.

Ο νέος ενοικιαστής της ιδιόκτητης σουίτας πάντως το σίγουρο είναι ότι θα ζήσει σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερης αισθητικής και πολυτέλειας. Ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής Στίβεν Γκάμπρελ, ο οποίος επιμελήθηκε την ανακαίνιση, ταξίδεψε στην Ευρώπη για να αντλήσει έμπνευση από τη διαρρύθμιση πύργων και αρχοντικών, συγκεντρώνοντας παράλληλα έπιπλα-αντίκες του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα.

Οι δερμάτινες ταπετσαρίες που χρησιμοποίησε εισήχθησαν από τη Γαλλία, τα κουφώματα από την Οξφόρδη της Αγγλίας, ενώ με μεγάλη προσοχή επιλέχθηκαν και όλα τα υπόλοιπα υλικά κατασκευής. Η σουίτα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του «Plaza Hotel» και η προνομιακή γωνιακή της θέση της εξασφαλίζει μοναδική θέα στη γύρω περιοχή.


Espressonews.gr