Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές της Ολυμπίας

Στις 17 Φεβρουαρίου 2011 μία κινηματογραφική ληστεία έκανε το γύρο του κόσμου και όχι μόνο… Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

και υπό την απειλή όπλου, έδεσαν και φίμωσαν την φύλακα, αναγκάζοντάς την να τους δείξει πού βρίσκονται τα «χρυσά στεφάνια» του μουσείου. Κατάφεραν να κλέψουν 77 αρχαία αντικείμενα και παρέμειναν άφαντοι μέχρι χθες…
Η αστυνομία μετά από εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό τους, περίμεναν το μοιραίο λάθος της συμμορίας, το οποίο έγινε στην Πάτρα. Οι δράστες Έλληνες στην καταγωγή, περίμεναν να περάσουν οι μήνες πριν βγουν στην αγορά για να «σπρώξουν» τα αρχαία που άρπαξαν από το μουσείο.
Αυτό περίμεναν και οι αστυνομικοί και έτσι μόλις έγινε γνωστό στις πιάτσες των αρχαιοκαπήλων της χώρας πως βγήκαν στο σφυρί αρχαία αντικείμενα από το μουσείο, έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και συνέλαβαν τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος την ώρα που βρισκόταν σε γνωστό ξενοδοχείο της Πάτρας και ετοιμαζόταν να πουλήσει ένα δακτυλίδι του 15ου αιώνα π.χ.
Οι άνδρες της δίωξης Αρχαιοκαπηλίας προσποιούμενοι τους αγοραστές, κατάφεραν συλλάβουν τους 3 δράστες.
Ελληνες οι δράστες
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Έλληνες, ενώ πιθανολογείται ότι εμπλέκονται άλλα 3 άτομα στην υπόθεση. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τρεις παράλληλες επιχειρήσεις σε Πύργο, Πάτρα και Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί πολλά από τα κλοπιμαία ανυπολόγιστης αξίας τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Ολυμπίας για να βεβαιωθεί η γνησιότητά τους.
onair24