Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου

Για όσους πιστεύουν τα εσχατολογικά σενάρια, την 21η Δεκεμβρίου του 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου.
Κάποιοι θεωρούν τις υποτιθέμενες προφητείες των Μάγιας... μπούρδες, ενώ κάποιοι άλλοι είναι βέβαιοι ότι έρχεται η... συντέλεια του κόσμου και λαμβάνουν τα μέτρα τους για να επιβιώσουν και την επόμενη μέρα της καταστροφής.   Οπως οι λεγόμενοι «preppers» στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Ο Α.Μ. είναι ο αρχηγός μιας από τις ομάδες επιβίωσης και υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Τα μέλη της ομάδας του, που είναι πεπεισμένοι ότι στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται το τέλος του κόσμου, έχουν ήδη έτοιμα τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, όπως και σημεία στα οποία θα καταφύγουν την ώρα ανάγκης.   Τα μέρη αυτά έχουν καλλιέργειες, ενώ εκεί οι “preppers” θα έχουν και την δυνατότητα να ψαρέψουν, κάτι στο οποίο ειδικεύονται. Σκοπός τους είναι να αναπτύξουν εκεί μια νέα κοινωνία. Μάλιστα, ο ηγέτης του γκρουπ προτρέπει τις γυναίκες «preppers» να αποφύγουν -προς το παρόν- τις εγκυμοσύνες, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθούν ότι έχουν επιβιώσει από το τέλος του κόσμου.
Στην ομάδα του Α.Μ. έχουν γραφτεί 65 μέλη. Σε περίπτωση που... επαληθευτούν οι εσχατολογικές προφητείες, θεωρούν ότι από τους «preppers» θα διασωθούν περίπου 150 άνθρωποι (συνυπολογίζουν συγγενείς και φίλους). Νέα μέλη μπορούν να γίνουν δεκτά, ειδικά αν πρόκειται για γιατρούς, μηχανικούς και όσους μπορούν να φτιάξουν αυτοσχέδιο ραδιόφωνο.
Τα περιθώρια για ενδιαφερόμενους με λίγα προσόντα είναι αρκετά στενά. Πάντως, ο Α.Μ. προτίθεται όσο μπορεί να μεριμνήσει για όλους, εφόσον αυτοί ενταχθούν σε ανεξάρτητες ομάδες. Διατηρείται η ανωνυμία και γενικότερα μια μυστικότητα από πλευράς των μελών επειδή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν τα σημεία επιβίωσής τους.
Στο βαν που η ομάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μπορούμε να εντοπίσουμε εξαρτήματα για την συναρμολόγηση μικρών αεροτουρμπίνων, ένα τηλεσκόπιο και κάποιες μικρές κυνηγετικές παγίδες. Για τον ηλεκτρισμό υπάρχουν πέντε γεννήτριες αερίου, δύο υδροηλεκτρικές γεννήτριες, δέκα ηλιακοί πίνακες και διάφοροι μετατροπείς ενέργειας.   Επίσης, το γκρουπ έχει συγκεντρώσει 5 κότες για αυγά, όπως και γλάστρες, ιατρικές προμήθειες, δεξαμενές με περίπου 1700 λίτρα νερό, αυτοσχέδια θερμάστρα, ενώ υπάρχει μία κουζίνα γεμάτη ξηρά και κονσερβοποιημένη τροφή, όλα έτοιμα να φορτωθούν στο βαν την ύστατη στιγμή.   Ισχυροί σεισμοί, ηφαίστεια, οικονομική και πολιτική κατάρρευση, πυρηνικό νέφος ή κάποια ηλιακή καταιγίδα που θα διαλύσει δορυφόρους και ηλεκτρικά δίκτυα είναι μόνο κάποια από τα σενάρια για τη καταστροφή της Γης. 
Οι «preppers» δεν πιστεύουν απαραίτητα στις προβλέψεις του ημερολογίου των Μάγιας, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι τελικά κάτι θα συμβεί. Η NASA, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο φυσικής καταστροφής.   Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Doomsday Preppers» έχει κάνει δημοφιλή την ιδέα της επιβίωσης από την επικείμενη καταστροφή με συνέπεια την σύσταση αυτών των ομάδων, αλλά και την δημιουργία ιστοσελίδων που δίνουν συμβουλές για τις κρίσιμες ώρες.
on-news