Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ιταλία-οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων!

Το 2011 οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν αυτές των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την ιταλική «La Repubblica» η εν λόγω τάση οφείλεται στην οικονομική κρίση, στην αύξηση της τιμής της βενζίνης αλλά και στην επανεμφανιζόμενη μόδα των ποδηλάτων (φωτ.αρχείου)
 
Το 2011, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία, οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν αυτές των αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα. Τον περασμένο χρόνο, οι πωλήσεις των ποδηλάτων στην Ιταλία έφτασαν τα 1,75 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια ξεπέρασαν περίπου κατά 2.000 τα νέα καταχωρημένα αυτοκίνητα, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Το δημοσίευμα αποδίδει την εν λόγω τάση στην κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων – οι οποίες φέρονται να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 1964 – στην οικονομική κρίση, στην αύξηση της τιμής της βενζίνης αλλά και στην επανεμφανιζόμενη μόδα των ποδηλάτων.
Μολονότι η Ιταλία έχει παράδοση στην ποδηλασία, ερασιτεχνική και αγωνιστική, τα κέντρα των μεγαλουπόλεων είχαν κατακλύσει αυτοκίνητα και σκουτεράκια.
Εν όψει πανιταλικού συνεδρίου για την ποδηλασία που θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου, ο πρόεδρος της χώρας, ο αειθαλής Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς να «παραδειγματιστούν» από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να κάνουν τους δρόμους της Ιταλίας πιο «φιλικούς για τα ποδήλατα».