Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ερχεται αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ από την 1η Ιανουαρίου, οπότε θα ισχύσει η νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.
Το ποσοστό της αύξησης δεν έχει ακόμα «κλειδώσει», όμως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Το ποσοστό της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ θα αποφασιστεί από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, μετά την υποβολή του προϋπολογισμού του οργανισμού, ο οποίος θα κατατεθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.
Το μνημόνιο, πάντως, προβλέπει αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά 25%. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν το ποσοστό αυτό αφορά και τη Θεσσαλονίκη. Πάντως, ανεξαρτήτως μνημονίου, το ρεαλιστικότερο σενάριο προβλέπει ότι θα καταργηθούν οι δύο μορφές εισιτηρίων που υπάρχουν σήμερα στον ΟΑΣΘ, δηλαδή το απλό των 0,80 ευρώ και το χρονικό των 0,90 ευρώ, και στη θέση τους θα υπάρξει ένα ενιαίο εισιτήριο, κόστους 1,00 ευρώ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί σήμερα να αποκλείσει μία ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων.
Ερωτηματικό βέβαια παραμένει το τι θα ισχύσει για τους επιβάτες οι οποίοι κάνουν υποχρεωτικά μετεπιβίβαση προκειμένου να φτάσουν στο κέντρο της πόλης. Οι κάτοικοι της Περαίας, για παράδειγμα, παίρνουν πρώτα ένα λεωφορείο για να φτάσουν στο σταθμό μετεπιβίβασης στο ΙΚΕΑ και από εκεί άλλο λεωφορείο για να μπορέσουν να πάνε στο κέντρο της πόλης. Μετά την 1η Ιανουαρίου θα μπορούν να φτάνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ένα εισιτήριο ή θα πρέπει να πληρώνουν δύο;