Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο μέρος για πρώτο ραντεβού!

Το μέρος σε ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να μετατρέψει τη βραδιά σε αξέχαστη!
Μεγάλες καφετέριες, «στέκια», κινηματογράφος, πολυσύχναστα μπαράκια… ποιο όμως είναι το ιδανικό για να γνωρίσετε καλύτερα τον άλλο και να διασκεδάσετε; Μια λάθος επιλογή μπορεί να καταστρέψει το ραντεβού σας ή να προκαλέσει περισσότερο άγχος. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να «κερδίσετε» ένα επόμενο ραντεβού…
Προτιμήστε μια τοποθεσία προσιτή και χαλαρή
Αφήστε στην άκρη τα ακριβά εστιατόρια και κατευθυνθείτε κάπου χαλαρά και προσιτά και για τους δυο σας. Έτσι, θα κάνετε το ραντεβού σας λιγότερο αγχωτικό, οικονομικό, ρομαντικό και διασκεδαστικό. Θυμηθείτε ότι ένα φανταχτερό μέρος είναι ικανό να σας κάνει πιο νευρικό... Καλή ιδέα είναι να κάνετε μια βόλτα στην παραλία ή να πιείτε ένα ποτό σε ένα ήρεμο μπαρ.
Επιλέξτε ένα μέρος ιδανικό για συζήτηση
Η επιλογή ενός σινεμά ή ενός club με δυνατή μουσική θα είναι καταστροφική για το πρώτο ραντεβού σας. Σκεφτείτε ότι αν δεν μπορείτε να μιλάτε, θα υπάρχουν μεγάλα διαλείμματα σιωπής και θα νιώσετε ιδιαίτερα άβολα. Για να γνωρίσετε έναν καινούριο άνθρωπο πρέπει να συζητήσετε μαζί του και να του δείξετε ότι αποτελεί το επίκεντρο της βραδιάς!
Οδηγηθείτε σε ένα κοντινό και γνωστό μέρος
Σίγουρα θα χαλάσετε την ηρεμία σας, αν επιλέξετε μια τοποθεσία που χάνεται μέσα στο χάρτη. Διαλέξτε ένα μέρος που γνωρίζετε καλά, ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα στην έξοδό σας. Σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι τα απομονωμένα μέρη μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία στον άλλο, ειδικά όταν είστε άγνωστοι μεταξύ σας.
 Μην κινηθείτε προς ένα υπερβολικά ρομαντικό μέρος
Ένα υπερβολικά ρομαντικό μέρος δεν χαρακτηρίζεται ως το ιδανικό για το πρώτο ραντεβού! Μπορεί να πιέσει τον άλλον και να τον κάνει να αισθανθεί άβολα. Για παράδειγμα, ένα ακριβό εστιατόριο μπορεί να οδηγήσει τον άλλο να σκεφτεί ότι περιμένετε πολλά από αυτόν. Οπότε προτιμήστε μέρη που θα νιώσει όμορφα και άνετα.
Πείτε «ναι» σε ένα αξέχαστο ραντεβού!
Εάν αναζητάτε μια μικρή περιπέτεια στο πρώτο ραντεβού σας, πρέπει να είστε δημιουργικοί. Οι δυνατότητές σας είναι ατέλειωτες! Μπορείτε να κανονίσετε από μια βραδιά μπόουλινγκ, μέχρι να μαγειρέψετε μαζί στο σπίτι ή να κάνετε μια βόλτα στη θάλασσα. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πολύ διαχυτικός, διότι μπορεί να προκαλέσετε ξαφνικές εντάσεις και αμηχανία.
Βεβαιωθείτε ότι διασκεδάζετε και οι δυο!
Ένα μέρος συνάντησης πρέπει να είναι διασκεδαστικό και για τους δυο. Καλό είναι να βεβαιωθείτε από πριν, ότι μια δραστηριότητα είναι ευχάριστη και για τον άλλο. Παρακολουθήστε τα events της πόλης και προτείνετε όσα σας φαίνονται ιδανικά. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα κάνει τον άλλο να νιώσει άνετα και η βραδιά θα έχει γέλιο και συγκινήσεις…
Εκμεταλλευτείτε τους εξωτερικούς χώρους
Οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να δώσουν το «κάτι» της βραδιάς! Ενημερωθείτε για τον καιρό και «αποδράστε» προς το τέλος της βραδιάς από ένα αποπνικτικό μέρος. Αγνοήστε τα κλισέ και κάντε κάτι διαφορετικό, όπως να παρευρεθείτε σε μια συναυλία, ή ένα αθλητικό γεγονός (μακριά από ντέρμπι). Μην ξεχνάτε ότι σε αυτούς τους χώρους είναι εύκολο να αισθανθείτε άνετα.
 Διαλέξτε την ιδανική τοποθεσία ανάλογα με τον άλλο
Σκεφτείτε όσα στοιχεία γνωρίζετε ήδη για τον άλλο, από την ηλικία μέχρι και την εμφάνισή του. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις συζητήσεις από το τηλέφωνο, τις προτιμήσεις του σε θέματα μουσικής ή φαγητού ή ένα το αγαπημένο του μέρος. Αυτές οι  πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε την τέλεια ιδέα για ένα πρώτο ραντεβού.
Συμβουλές για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού...
  • Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος σε ένα ραντεβού… από το να μεθύσετε! Σκεφτείτε ότι ένας άγνωστος μπορεί να σας κρίνει αρνητικά.
  • Τα άνετα ρούχα είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις. Μπορεί ξαφνικά να αποφασίσετε να πάτε έναν περίπατο μετά το δείπνο… πώς θα προχωρήσετε άνετα με ρούχα ή παπούτσια που σας πιέζουν;
  • Στο πρώτο ραντεβού η πληρωμή του λογαριασμού από τον άντρα αποτελεί μια γενναιόδωρη χειρονομία. Πάντα μπορείτε να χωρίσετε το κόστος στα δυο, αλλά καλό είναι να σκεφτείτε ότι δεν είναι θέμα χρημάτων… αλλά μια όμορφη κίνηση.
  • Αποφύγετε μέρη που έχετε σαν «στέκια», καθώς μπορεί να συναντήσετε άτομα που γνωρίζετε και να προκληθεί αμηχανία. Άλλωστε, αν οι χαιρετισμοί γίνουν υπερβολικοί σε αριθμό… θα δυσανασχετήσετε τον άλλο.
  • Προσπαθήστε να το πάτε αργά στην αρχή. Μην κινηθείτε πολύ γρήγορα γιατί μπορεί να κάνετε τον άλλο να νιώσει άβολα.
Για να συνεχίσετε το πρώτο ραντεβού…
 Μπορεί να μη γνωρίζετε πολλά πράγματα για το ταίρι σας, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βάλετε στο «τσεπάκι» σας το δεύτερο και τρίτο ραντεβού…
  • Διαλέξτε ένα μέρος, στο οποίο θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε χωρίς σκέψεις και χωρίς να νιώθετε ότι περνάτε από μια συνέντευξη. Κάντε κάτι που θα χαλαρώσει τις αισθήσεις σας και θα ζωντανέψει το ραντεβού σας.
  • Το δείπνο είναι μια συμπαθητική επιλογή για ένα δεύτερο ραντεβού, δεδομένου ότι επιτρέπει αρκετές ανεπίσημες συζήτησες, άφθονο γέλιο και ωραίες στιγμές. Απλά επιλέξτε ένα μέρος που δεν έχει ιδιαίτερο φαγητό, ώστε να αρέσει σίγουρα και στους δυο σας.
  • Πηγαίνετε κινηματογράφο. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι είδους ταινίες αρέσουν στον άλλο. Κωμωδία, δράμα ή ταινίες τρόμου;
  • flowmagazine