Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας, από 18/10/12

Λίγες αλλά καλές ταινίες έρχονται από τις 18/10 στις αίθουσες των σινεμά!
Τρείς νέες ταινίες και μια επανέκδοση χαράσσουν το δικό τους δρόμο μέσα στο γέλιο, τα διλήμματα, τα κοινωνικά μηνύματα και τον έρωτα. Ξεχωρίζει η ταινία «Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία», η οποία επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη για μεγάλους και μικρούς.  Κατευθυνθείτε προς τα ταμεία και απολαύστε δυο-τρεις ώρες όμορφου κινηματογράφου...
«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (“Asterix et Obelix: Au service de sa majeste”)
Αστερίξ και Οβελίξ... για τέταρτη φορά στις αίθουσες των κινηματογράφων! Ο Οβελίξ επιστρέφει με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενώ ο Εντουάρ Μπαέρ υποδύεται τον Αστερίξ. Το ταξίδι έχει προορισμό τη Βρετανία, με σκοπό να εξολοθρευθούν όλοι οι Ρωμαίοι στον αγώνα ενάντια στη Βασίλισσα. Όταν ο Καίσαρας μαθαίνει οτι οι Γαλάτες κατευθύνονται με ένα βαρέλι μαγικού φίλτρου στη Βρετανία, επιστρατεύει τους Νορμανδούς για να διαλύσουν τα Βρετανικά στρατεύματα!...Μέχρι που το μαγικό φίλτρο χάνεται και οι Γαλάτες, οι Ρωμαίοι, οι Βρετανοί και οι Νορμανδοί τρέχουν για να το κατακτήσουν πρώτοι.
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ, Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Κατρίν Ντενέβ, Βενσάν Λακόστ.

Barbara
Καλοκαίρι του 1980 πριν από την πτώση του τείχους στη Γερμανία και η Μπάρμπαρα, γιατρός από το Βερολίνο, κάνει αίτηση εξόδου από τη χώρα και οδηγείται προς τη φυλακή. Αφού απελευθερωθεί από τα σίδερα της φυλακής, μετατίθεται σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας, χωρίς όμως να ξεχνά την επιθυμία της να οδηγηθεί προς τη Δύση. Ο εραστής της σχεδιάζει την απόδρασή της... μέχρι που η Μπάρμπαρα δένεται με τους ασθενείς και ένα συνάδελφό της, τον Αντρέ. Το όνειρό της κόβεται στη μέση, ειδικά όταν τα πράγματα περιπλέκονται συναισθηματικά.
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτσολντ, Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ.
 «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» (“Monsieur Lazhar”)
Ο δάσκαλος Lazhar, μετανάστης από την Αλγερία, κατευθύνεται προς ένα δημοτικό σχολείο στο Μόντρεαλ, με σκοπό να γίνει αντικαταστάτης μιας δασκάλας που αυτοκτόνησε. Μόνη σκέψη του είναι να έρθει πιο κοντά στα παιδιά και να προσπαθήσει να τους συμβουλέψει για το πως να χειριστούν τη μεγάλη απώλεια της αγαπημένης τους δασκάλας. Όμως, κανείς μέσα στην τάξη, ούτε οι συνάδελφοι, ούτε οι γονείς δεν γνωρίζουν το παρελθόν του κ. Lazhar και το γεγονός οτι αναμένεται να απελαθεί από τη χώρα...
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό, Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλιέν Νερόν, Μαρί Ιβ Μπορεγκάρ.
 «Τα Παιδιά του Παραδείσου» (“Les enfants du paradis”)
Πρόκειται για την επανέκδοση της γαλλικής ταινίας... που παρά τα 60 χρόνια της παραμένει γοητευτική και σύγχρονη! Πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον έρωτα του μίμου Μπαπτίστε και της όμορφης Γκραράνς. Το σκηνικό γύρω τους περιλαμβάνει διάφορους θρυλικούς χαρακτήρες, όχι μόνο από την τάξη της αριστοκρατίας, αλλά και του υπόκοσμου και του καλλιτεχνικού κόσμου. Όταν ο Μπαπτίστε αποφασίζει να παντρευτεί τη Ναταλί, το μυαλό του τριγυρνά στην αγάπη της Γκραράνς. Η ψηφιακά αποκατεστημένη ταινία θα προβάλλεται καθημερινά στις 19:00 στον κινηματογράφο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους).
Σκηνοθεσία:Μαρσέλ Καρνέ, Πρωταγωνιστούν: Αρλετί, Ζαν Λουί Μπαρόλ, Πιερ Μπρασέ, Πιερ Ρενουάρ.
flowmagazine