Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο Μπραντ Πιτ πήρε 7 εκατ. δολάρια για να διαφημίσει γυναικείο άρωμα

Σε δέκα ημέρες ο κόσμος θα δει τον Μπραντ Πιτ σε έναν από τους πιο ασυνήθιστους ρόλους της καριέρας του: να υποδύεται τον εαυτό του σε μια διαφήμιση για γυναικείο άρωμα.
Το προϊόν δεν είναι τυχαίο, είναι το θρυλικό Chanel No5. Oύτε όμως ευκαταφρόνητη είναι και η αμοιβή του αμερικανού γόη: 7 εκατ. δολάρια!


Ασφαλώς πρόκειται για μια σπάνια στιγμή και στον χώρο της διαφήμισης και της αρωματοποιίας. Ουδέποτε ο οίκος Chanel είχε χρησιμοποιήσει άνδρα για να διαφημίσει το ηλικίας 91 ετών άρωμα. Και τώρα το διαφημιστικό που θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου θα έχει πρωταγωνιστή τον 49χρονο ηθοποιό.
«Για να κρατήσεις φρέσκο έναν θρύλο, πρέπει να αλλάζεις απόψεις» είπε ο Αντρέα ντ' Αβάκ, πρόεδρος της Chanel Fragrance & Beauty. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε έναν άνδρα να μιλάει για ένα γυναικείο άρωμα. Αλλά πιστεύουμε ότι το άρωμα είναι μια γοητεία ανάμεσα σε έναν άνδρα, μια γυναίκα και το ίδιο το άρωμα».
Η γαλλική φίρμα δεν ανακοίνωσε την αμοιβή του Πιτ, ο οποίος, όπως διευκρινίστηκε, θα συνεργαστεί με τη Chanel αποκλειστικά για το Νο5 και όχι κάποιο άλλο προϊόν της εταιρείας.
Ωστόσο πηγές αποκάλυψαν ότι η Chanel θα δαπανήσει περί τα 10 εκατ. δολάρια μόνο για τη διαφήμιση του Νο5 στις ΗΠΑ και ότι η αμοιβή του Μπραντ Πιτ θα είναι επτά εκατ. δολάρια (περίπου 5,5 εκατ. ευρώ).
Tη σκηνοθεσία του διαφημιστικού ανέλαβε ο Βρετανός Τζο Ράιτ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε σκηνοθετήσει και το σποτ του Coco Mademoiselle με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι - την οποία σκηνοθετεί και στο αναμενόμενο «Αννα Καρένινα»!
Ο Πιτ θα εμφανίζεται στο διαφημιστικό να μιλάει με τρόπο που ο θεατής θα νομίζει ότι απευθύνεται σε γυναίκα που θέλει να γοητεύσει. Τελικά θα αποδεικνύεται ότι μιλάει στο ίδιο το άρωμα.
Το Chanel No5 έχουν διαφημίσει κατά καιρούς πανέμορφες γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος: από την Κατρίν Ντενέβ και την Κάντις Μπέργκεν, ως τη Νικόλ Κίντμαν και την Οντρέ Τοτού.