Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Φουρτάλια της Άνδρου

Ένα πανεύκολο και γευστικό πιάτο από την Άνδρο , με υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στην κουζίνα μας, γρήγορο και ιδανικό τόσο για πλήρες γεύμα όσο και για να συνοδεύσει την μπύρα μας.

Υλικά:

  • 6 - 7 αβγά
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 λουκάνικα (όποια θέλετε ) για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκος δυόσμος
  • λάδι για τηγάνισμα


 Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις πατάτες στρόγγυλες φετούλες  και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
  2. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε   αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και κομμένα τα λουκάνικα ή τα αλλαντικά.
  3. Λίγο πριν γίνουν οι πατάτες βγάζουμε  το πολύ λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών.
  4. Αφήνουμε να γίνει από την μια πλευρά και στη συνέχεια προσεκτικά γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ο χρόνος παρασκευής είναι πολύ σύντομος, μόλις πάρει χρώμα είναι έτοιμη.