Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τα πάνω κάτω με τη βενζίνη

Και ενώ η αμόλυβδη βενζίνη, στην «καρδιά» του καλοκαιριού, έχει φτάσει μέχρι και τα 2 ευρώ, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προτείνει γι’ ακόμη μία φορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων.
Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, επιβάλει την άμεση και δραστική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ώστε να ανακουφιστούν οι καταναλωτές και να επιβιώσουν τα πρατήρια.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αναφέρει στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων, ότι από τις αρχές του περασμένου μήνα μέχρι και σήμερα, οι τιμές του διυλιστηρίου στην αμόλυβδη, έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο, οι τιμές λιανικής έχουν αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο. Η εκτόξευση των τιμών είχε σαν αποτέλεσμα το «φρένο» στη λιανική εμπορία, με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, προτείνει γι’ ακόμη μια φορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Μάλιστα, οι διαφορές από περιοχή σε περιοχή είναι εμφανείς, καθώς η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει φτάσει μέχρι και 2 ευρώ.
Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόρου σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας, απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης.
blue-hornet team