Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Οδηγίες για αρχάριους κατασκηνωτές

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές σε κάμπινγκ.
1. Αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάμπινγκ προτιμήστε να πάτε σε ένα οργανωμένο. Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά, με καλές εγκαταστάσεις και παροχές.
2. Κάντε τη δική σας έρευνα πριν πάτε! Ρωτήστε φίλους κατασκηνωτές, βρείτε πληροφορίες και γνώμες για το κάμπινγκ που σας ενδιαφέρει. Τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να προσέξετε είναι η καθαριότητα, η ησυχία (τουλάχιστον τις ώρες κοινής ησυχίας), η σκιά (έχει δέντρα ή στέγαστρα για να μην είναι η σκηνή σας κάτω από τον ήλιο;), το μέγεθος του χώρου που σας διαθέτουν (από αυτό θα εξαρτηθεί και το πόσο μεγάλη σκηνή μπορείτε να βάλετε) κ.ά.
3. Αν δεν έχετε διάθεση να μαγειρεύετε, ρωτήστε αν το κάμπινγκ ή η γύρω περιοχή έχει ταβέρνες. Αν πάλι θέλετε να κάνετε μπάρμπεκιου, ρωτήστε αν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε δική σας ψησταριά.
4. Μην κουβαλήσετε όλη σας την ντουλάπα! Αφενός στην άμμο δεν θα σας χρειαστούν τα ψηλοτάκουνα, αφετέρου με... 10 βαλίτσες μέσα στη σκηνή δεν θα έχετε πού να... στρίψετε!
5. Κέφι και διάθεση για περιπέτεια είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να περάσετε καλά. Για ακόμα καλύτερα, ξεχάστε τις έγνοιες και ζήστε ανεπανάληπτες διακοπές κοντά στη φύση!
πηγή:myself.gr