Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας

Λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες και καρότα ψητό με σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Για 4-6 άτομα

8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 καρότα κομμένα σε κύβους
2  πατάτες κομμένες σε κύβους
3 κρεμμύδια, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
1/4 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
3/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
7 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα στη μέση χωρίς κόκαλα
3/4 κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη και κόκκινο πιπέρι, τις πιπεριές. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε με το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε τι αλεύρι και τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.
Ανακατεύουμε το  κοτόπουλο με αλεύρι, αυγά, στη συνέχεια, στη συνέχεια, τριμμένη φρυγανιά μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί μαζί με τα καρότα και τις πατάτες. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα, μόνο μέχρι το τυρί να λιώσει. Αν το κοτόπουλο μας έχει μαγειρευτεί το βγάζουμε από τον φούρνο και τις  πατάτες τις αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσουν.
πηγή:sidagi.gr