Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

3 ασκήσεις για τα τέλεια στήθη!

Από την αρχαιότητα και μέχρι τις ημέρες μας, όλοι οι καλλιτέχνες έχουν αποτυπώσει με τον πιο περίτεχνο τρόπο το γυναίκειο σώμα.
Έχουμε δει γλυπτά από την αρχαιότητα μέχρι και πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών, που…

αποδίδουν με πειστικότητα το γυναικείο κορμί.
Το σημείο το οποίο θέλουν να αναδείξουν, είναι το γυναικείο στήθος, που από την αρχαιότητα ήταν σύμβολο γονιμότητας και κάλλους.
Μέχρι και τις μέρες μας ένα καλοφτιαγμένο στήθος πάντα δίνει στη γυναίκα την γοητεία, αλλά και τον μαγνητισμό από τους γύρω της.
Όπως γνωρίζουμε το γυναικείο στήθος είναι αδένας. Αλλά ακριβώς από κάτω υπάρχουν οι θωρακικοί μύες, που με τις κατάλληλες ασκήσεις, μπορούν να δώσουν μια ώθηση στο στήθος να τονωθεί.

Ποιες ασκήσεις όμως είναι εκείνες που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν την γυναίκα για να έχει οφέλη και να τονωθεί αυτή η πολύπαθη περιοχή;
Πρώτα από όλα έχουμε τονίσει την αξία της κολύμβησης για τον γενικότερο καλό του οργανισμού, αλλά ειδικότερα στον άνω κορμό, γιατί η προώθηση στο νερό γίνεται με την βοήθεια των χεριών και ειδικότερα των θωρακικών μυών.
Αν όμως δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα μπορούμε να κάνουμε και ασκήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μια άσκηση, που θα βοηθήσει πολύ και είναι πολύ απλή, είναι να ενώσετε τις παλάμες σας σαν να κάνετε προσευχή, και πιέστε μέχρι του σημείου να νιώσετε ελαφρύ πόνο. Έχει τη μορφή ισομετρικής άσκησης, και το σημαντικό είναι ότι θα νιώσετε ένα ελαφρύ πιάσιμο. Πιέστε και μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 6 δευτερόλεπτά, μετά απλά χαλαρώστε. Επαναλάβετε για 3 φορές. Είναι αρκετές!
Επόμενη άσκηση, είναι να προσπαθήσετε να ενώσετε το εσωτερικό μέρος των αγκώνων. Από την έκταση των χεριών δώστε ένα αργό ρυθμό και φέρτε τα χέρια σας σε τέτοιο σημείο για να ενωθούν οι αγκώνες σας. Είναι εύκολη άσκηση και αμέσως θα νιώσετε ότι οι θωρακικοί μύες ενεργοποιούνται.
Αν έχετε τη διάθεση, μπορείτε να κάνετε και push-ups με μια παραλλαγή, η οποία θα είναι να είστε γονατιστή και δώστε πίεση στο λύγισμά των αγκώνων. Μπορείτε να κάνετε 4 σετ των 5 επαναλήψεων.
Μετά από αυτές τις ασκήσεις καλό είναι να χαλαρώσετε με ένα ελαφρύ περπάτημα περίπου 10 λεπτών. Οι μύες σας θα έχουν ενεργοποιηθεί και εσείς θα νιώσετε σαφώς πιο τονωμένη.
 Πηγή:http://beu.com.cy