Φρέσκα φασολάκια με απλά υλικά για όλες τις ώρες, θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
1 κιλό φασολάκια
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
2 ή 3 φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για λίγα λεπτά ί σα – ίσα να μαλακώσουν, δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ σκληρά αλλά ούτε και πολύ μαλακά.
Δοκιμάστε ένα και αν είναι τρυφερό και τραγανό, αφαιρείτε από την εστία. Στο γουδί ρίχνουμε τις φέτες σκόρδου, τα φύλλα δυόσμου, το αλάτι και το κοπανάμε απαλά μέχρι να λιώσει το σκόρδο, ρίχνουμε μετά μέσα στο γουδί το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του σκόρδου πάνω στα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τα φασολάκια σε μια σακούλα τροφίμων και προσθέτουμε το ξίδι από λευκό κρασί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Μετά βγάζετε από το ψυγείο και θα δείτε τα φασολάκια να έχουν αλλάξει χρώμα και θα έχουν απίστευτη δεμένη γεύση.
πηγή:sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα1 κιλό φασολάκια
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
2 ή 3 φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα – ένα τα φασολάκια και καθαρίζουμε τις άκρες τους με το χέρι μας ή με ένα μαχαιράκι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για λίγα λεπτά ί σα – ίσα να μαλακώσουν, δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ σκληρά αλλά ούτε και πολύ μαλακά.
Δοκιμάστε ένα και αν είναι τρυφερό και τραγανό, αφαιρείτε από την εστία. Στο γουδί ρίχνουμε τις φέτες σκόρδου, τα φύλλα δυόσμου, το αλάτι και το κοπανάμε απαλά μέχρι να λιώσει το σκόρδο, ρίχνουμε μετά μέσα στο γουδί το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του σκόρδου πάνω στα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τα φασολάκια σε μια σακούλα τροφίμων και προσθέτουμε το ξίδι από λευκό κρασί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Μετά βγάζετε από το ψυγείο και θα δείτε τα φασολάκια να έχουν αλλάξει χρώμα και θα έχουν απίστευτη δεμένη γεύση.
πηγή:sidagi.gr