Η συνταγή της Λόη που ξετρέλανε την Όπρα
Τη γνωρίσαμε από το πρωινό του Μέγκα όταν μαγείρευε για τους
τηλεθεατές στο πλευρό του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εκτοτε, οι μαγειρικές
της ικανότητες έχουν "ταξιδέψει" μέχρι τις Η.Π.Α. ενθουσιάζοντας τον
Μπάρακ Ομπάμα και τους καλεσμένους του και πρόσφατα τη γνωστή
τηλεπερσόνα Όπρα Γουίνφρει που φιλοξένησε στην ιστοσελίδα που διατηρεί
μια εύκολη γρήγορη κι απολαυστική συνταγή της με λαζάνια.
Η
γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα Μαρία Λόη, ζει εδώ και ενάμισι χρόνο στην
Αμερική όπου κάνει καριέρα. Το εστιατόριο που διατηρεί στη Νέα Υόρκη
έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τις γεύσεις, όσο και για
το εξαίρετο περιβάλλον του. Το ελληνικό "χρώμα", η αισθητική του χώρου
και οι σπεσιαλιτέ της διάσημης ελληνίδας σεφ έχουν αποτελέσει πόλο έλξης
για αρκετούς διάσημους.
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
-1 κιλό φέτα κομματιασμένη ή ανθότυρο
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
-1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1 καρότο, ξεφλουδισμένο και τεμαχισμένο
-1 μικρό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
-2 κουτιά ντοματοπελτέ ή φρέσκια ντομάτα
-1/2 κουτ. φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
-3 κ. σούπας. μαργαρίνη
-2 φλιντζάνια & 1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:
- Χρησιμοποιούμε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, για 5 λεπτά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και το δενδρολίβανο και αφήνουμε να σιγοβράσει ακάλυπτο για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα λαζάνια:
Αλείφουμε
το γκριλ με ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαζάνια στη σχάρα, γυρίζοντας τα
μετά από λίγα λεπτά, έτσι ώστε οι δύο πλευρές να ροδίσουν και να πάρουν
ένα καφετί χρώμα. Εν τω μεταξύ, διατηρούμε ζεστή τη σάλτσα ντομάτας.
Σε
μια μεγάλη πιατέλα ρίχνουμε με ένα κουτάλι αρκετή σάλτσα. Τοποθετούμε
μια στρώση λαζάνια και από πάνω περιχύνουμε αρκετή σάλτσα μέχρι να
καλυφτούν. Εν συνεχεία, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία: ένα στρώμα σάλτσα, λαζάνια, σάλτσα, τυρί, έως ότου
χρησιμοποιήσουμε όλα τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και
σερβίρουμε!
blue-hornet team