Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πέντε μεγάλα camping της Ελλάδας

Τα τελευταία χρόνια το κάμπινγκ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τρόπος διακοπών για έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες της χώρας μας.
Σε αυτό συμβάλλει η οργάνωση και η προσοχή που έχει δωθεί από διοργανωτές και υπεύθυνους των συγκεκριμένων τοποθεσιών. Η διαμονή σε κάμπινγκ πολλές φορές δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις παροχές ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος ή ενός απλού καταλύματος. Αντίθετα προσφέρει στον παραθεριστή την εμπειρία της ζωής στη φύση σε συνδυασμό με τις απαραίτητες ανέσεις (π.χ. τουαλέτες). Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια από τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ της χώρας μας.
 Αρμενιστής
Βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σάρτης (130 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη). Επιθυμία των διοργανωτών του κάμπινγκ όταν ξεκινούσαν ήταν να διατηρήσουν την άγρια φύση χωρίς μεγάλες αλλαγές για τους επισκέπτες. Είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα κατασκήνωσης στην Ευρώπη. Πρόκειται για  έκταση 120 στρεμμάτων με πεύκα και με όμορφη παραλία με άμμο. Διαθέτει ιατρικό κέντρο, σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, καφετέρια, περίπτερο, ATM και θερινό κινηματογράφο. Δίνεται έμφαση επίσης στη διασκέδαση των παιδιών καθώς διαθέτει από γήπεδα και παιδική χαρά μέχρι παιδαγωγούς. Επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις με guest DJs και μεγάλες συναυλίες μέχρι βραδιές κινηματογράφου. Οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από τις ανέσεις, όπως ο ηλεκτρισμός, ζεστό νερό, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων καθώς και χρηματοκιβώτιο. Εκτός από σκηνές είναι διαθέσιμες και ατομικά τροχόσπιτα και βίλες με κλιματισμό. Η διανυκτέρευση για κάθε άτομο ανέρχεται στα 7.20 ευρώ ενώ η θέση για σκηνή ξεκινάει από τα 7.30 ευρώ ανάλογα με το είδος της σκηνής.
 Thalatta Camp
Βρίσκεται στην περιοχή της Τορώνης και συγκεκριμένα στο Καλαμίτσι  Χαλκιδικής.  Διαθέτει ατέλειωτη αμμώδη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά εκπληκτικούς βραχώδεις κολπίσκους, ιδανικούς για καταδύσεις αλλά και καταπράσινες εκτάσεις. Ο χώρος για τις κατασκηνώσεις είναι ένα κατάφυτο περιβάλλον, κάτω από την σκιά πυκνών δεντροστοιχιών (πεύκων και υπεραιωνόβιων ελιών) όπου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις σκηνές, τατροχόσπιτα, τις ξύλινες τροχοσκηνές που προσφέρει το Thalatta Camp. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ διαθέτει πολλές παροχές, όπως εφτά κοινόχρηστα κτιριακά συγκροτήματα με Lux ντουζ και WC ανδρών - γυναικών, (ζεστό / κρύο νερό όλη την ημέρα), κοινόχρηστα πλυντήρια, κουζίνες και παιδική χαρά. Επίσης, self service εστιατόριο snack bar, πιτσαρία, beach bar, supermarket, auto mini market (24 ώρες το 24ωρο), καπνοπωλείο, κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης και Internet café. Επίσης για τους πιο δραστήριους προσφέρονται δραστηριότητες στην παραλία όπως jetski και άλλα θαλάσσια σπορ. Ακόμα, το camp διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.α.) αλλά και πισίνα. Οι τιμές για το καμπινγκ ποικίλουν ανάλογα την περίοδο που θα επιλέξετε. Από 1/7 έως 31/8 το κόστος είναι στα 7 ευρώ ανά άτομο και από 6.50 έως 8 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της σκηνής. Αντίθετα από 1/5 έως 30/6 και από 1/9 έως 30/9 η διανυκτέρευση κοστίζει 5.40 ευρώ για κάθε ενήλικο άτομο ενώ οι σκηνές από 4.50 έως 6 ευρώ.
 Σίμος
Το κάμπινγκ βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ από το λιμάνι της Ελαφονήσου, σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και ίσως της Μεσογείου. Είναι πολύ οργανωμένο και καθαρό κάμπινγκ και για το λόγο αυτό γίνεται πόλος έλξης τουριστών. Ο χώρος περιλαμβάνει τρία κτίρια. Το Λεμονί στο οποίο υπάρχει mini-market, εστιατόριο και καφετέρια, το Σομόν που περιέχει κοινόχρηστα μαγειρεία και νεροχύτες για πλύσιμο και το Γαλάζιο το οποίο είναι τα λουτρά με ζεστό νερό αλλά και πλυντήρια. Το μόνο αρνητικό είναι πως σταδιακά στο πέρασμα των χρόνων έχει χαθεί η μαγεία του κάμπινγκ καθώς κατακλύζουν το χώρο αυτοκίνητα. Επίσης σύμφωνα με επισκέπτες οι τιμές στο εστιατόριο και στις καφετέριες είναι ελαφρώς τσιμπημένες. Παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά του τοπίου. Το κόστος διαμονής ποικίλει ανάλογα με το μήνα που θα επισκεφθείτε το Σίμος camping. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης για έναν ενήλικο είναι 8 ευρώ ενώ για τη σκηνή 9 ευρώ ανά ημέρα.
 Μελτέμι
Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Γύθειο. Πολύ οργανωμένο, καθαρό και ιδανικό για οικογένειες. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές χαλάρωσης, με μια καταπληκτική αμμώδη παραλίαγια μπάνιο αλλά και για surf όταν ευνοούν οι άνεμοι. Το κάμπινγκ βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο προς Αερόπολη και μπορείτε να επιλέξετε να εγκατασταθείτε κάτω από τις πυκνές ελιές ή τα σκιερά πεύκα. Το κάμπινγκ περιλαμβάνει τρία μεγάλα κτίρια με ντους και  τουαλέτες (γυναικείες, αντρικές, παιδικές και για άτομα με ειδικές ανάγκες) καθώς και χώρο με πλυντήρια και στεγνωτήρια. Επίσης, εστιατόριο – καφετέρια, χώρο για να μαγειρέψει κανείς μόνος του αλλά και για σερβίρισμα, mini-market, πισίνα, bar και άλλες παροχές. Όσοι τώρα δεν θέλουν να κατασκηνώσουν, προσφέρονται bungalows και ξύλινα σπιτάκια για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση από νωρίς. Σημαντικό είναι πως η παραλία μέσα στο κάμπινγκ είναιη 3η στη σειρά επιλογή της χελώνας careta-careta για την ωοτοκία της. Για το λόγο αυτό οι επισκέπτες οφείλουν να δείχνουν τη δέουσα προσοχή για την προστασία του προστατευόμενου αυτού είδους. Η διαμονή σας στο Μελτέμι με σκηνή θα κοστίσει περίπου 11 ευρώ τη μέρα για κάθε άτομο ενώ για το μεταφορικό σας μέσο (αυτοκίνητο,μηχανή) το κόστος ανέρχεται στα 3 με 4 ευρώ την ημέρα.
 Club Αγία Άννα
Βρίσκεται σε απόσταση 70χλμ. περίπου από την Χαλκίδα. Σε απόσταση 2.5 ωρών από την Αθήνα προσφέρεται για καλοκαιρινές αποδράσεις. Το κάμπινγκ βρίσκεται μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος, σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία της Αγίας Άννας. Διαθέτει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερων δραστηριοτήτων (Γιγαντοοθόνη προβολής ταινιών, περιοχή τηλεόρασης, αμφιθέατρο, μπιλιάρδο, περιοχή Video games), υγειονομικές εγκαστάσεις, εστιατόρια, café, μαγειρία, πλυντήρια, mini market, bar/club και άλλα. Σημαντικό είναι πως οργανώνονται και εκδρομές προς την παραλία της Αγίας Άννας με ιδιωτικό mini bus. Τα πακέτα προσφορών για το Club Αγία Άννα είναι πολλά ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Ένας μέσος όρος όμως για τη high season ξεκινούν από 5.40 ευρώ το άτομο, συν 5 ευρώ για τη μικρή θέση της σκηνής.
πηγή:flowmagazine.gr