Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Γαλλία Vs Ελβετία... Ποιά θα κάνει δικό της αυτό το ξενοδοχείο;


Το μικρό ξενοδοχείο «Abrez» βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, και πιο συγκεκριμένα στησυνοριακή πόλη la Cureπέντε χιλιόμετρα βόρεια της Γενεύης.
Κι αν τα δύο αστέρια που «κουβαλάει» στην πλάτη του εδώ και αρκετές δεκαετίες δεν το κάνουν διάσημο, η θέση του πάνω στα σύνορα των δύο χωρών αποτελεί σίγουρα το μεγάλο του πλεονέκτημα!
 Η ιστορία του ξενοδοχείου χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν το 1862 η ελβετική και η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησαν σε μια τροποποίηση των συνόρων τους στην κοιλάδα Dappes. Η συνθήκη όριζε ότι κανένα κτίριο που υπήρχε κατά τη στιγμή της κύρωσης δεν θα έπρεπε να επηρεαστεί από την αλλαγή.
 Ένας έξυπνος επιχειρηματίας άδραξε την ευκαιρία, χτίζοντας ένα κτίριο σε μια περιοχή που του ανήκε, που ήταν και στις δύο πλευρές των νέων συνόρων, με την πρόθεση να έχει διασυνοριακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 Το κτίριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, πριν η συνθήκη τεθεί σε ισχύ το Φεβρουάριο του 1863, οπότε καθόλου δεν επηρεάστηκε από τα νέα σύνορα! Ο κ. Ponthus, λοιπόν, άνοιξε ένα μπαρ στη γαλλική πλευρά και ένα κατάστημα στην ελβετική.
 Το 1921 ο Jules-Jean Arbeze αγόρασε το κτίριο και το μετέτρεψε στο «γαλλο-ελβετικό» ξενοδοχείο που είναι σήμερα. Με μια μικρή λεπτομέρεια, βέβαια: Η τραπεζαρία, η κουζίνα, το κατάστημα δώρων, οι διάδρομοι και πολλά δωμάτια είναι πάνω στα σύνορα!
 Έτσι οι ένοικοι μοιράζονται τις... εθνικότητες, απολαμβάνουν «διασυνοριακό» φαγητό και έχουν το πλεονέκτημα να κοιμούνται δίπλα δίπλα, ενώ -ανάλογα τις προτιμήσεις τους- ανεβαίνουν στα δωμάτια πότε από την ελβετική και πότε από τη γαλλική σκάλα!
πηγή:travelstyle.gr