Κυριακή 22 Απριλίου 2012

O Christophe για πρώτη φορά στην Ελλάδα


 O Christophe έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για δύο μόνο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 2 και 3 Μαΐου

Ένας θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του γαλλικού τραγουδιού, ο διάσημος καλλιτέχνης και «Πρέσβης Καλής Θελήσεως» του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, Christophe θα δώσει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Ο Christophe με την ορχήστρα του θα παρουσιάσουν τα καινούργια του τραγούδια μαζί με τις μεγάλες αξέχαστες επιτυχίες του, όπως Aline, Oh mon amour, Mal, Les marionettes, The girl from Salina, Les mots bleus κ.ά.
Ο Daniel Bevilacqua, δηλαδή ο Christophe, γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1945. Σαν παιδί άκουγε blues και τους Robert Johnson και John Lee Hooker. Σαν έφηβος γοητεύτηκε από το rock'n'roll, τον Elvis και τον Little Richard. Σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους «Danny Baby et les Hooligans». Ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τίτλο «Reviens Sophie» σε ηλικία 17 ετών.
Αλλά είναι το ποπ «yeye» κύμα που τον απορροφά. Ανεβαίνει στο Νο 1 των charts το 1965 με το κλασικό πλέον single «Aline», το οποίο υπογράφει με το όνομα Christophe. Ο Christophe όμως δεν είναι ποπ μουσικός. Πειραματίζεται με νέα είδη και όργανα μουσικής και συνεχίζει να δημιουργεί επιτυχίες σε όλη τη δεκαετία του ’70, που τον τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με τον Bowie εκείνη την περίοδο.
Τελικά, εκδίδει το πρώτο του άλμπουμ το 1973, «Les paradis perdus». Με το τέλος της δεκαετίας και μετά από τρία ακόμη άλμπουμ («Les molts bleus» το ’74, «Samurai» το ’76 και «Le beau bizarre» το ’78), ο Christophe δεν έχει πια ανταγωνισμό. Στα 30 του πια είναι έτοιμος για μια διαχρονική καριέρα σαν συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός και δικαίως θεωρείται σήμερα ως ένας «Γαλλικός εθνικός θησαυρός».
Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού.
Πληροφορίες: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282333, στις 2 και 3 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., εισιτήρια, 20, 30, 50, 65 και 90 €.
πηγή:cliclatlife.gr