Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το Τιραμισού της μαμάς

Τιραμισού
 Υλικά
500 γρ. τυρί  μασκαρπόνε Galbani
4 φρέσκα αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 - 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ Forno Bonomi, Savoiardi Ladyfingers
1 φλιτζάνι του καφέ Tia Maria
4 φλιτζάνια δυνατό καφέ (Φίλτρου Jacobs)
Σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα βαθύ μπoλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε καλά με το μιξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί στο μείγμα, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να γίνει αφράτο.
Σε ένα άλλο μπολ, έχουμε ήδη ετοιμάσει τον καφέ και έχουμε προσθέσει την Τia Maria.
Σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο πυρέξ απλώνουμε τα σαβαγιάρ, αφού τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα καφέ και Tia Maria (ΠΡΟΣΟΧΗ: βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά με την επίστρωση ζάχαρης και τα εναποθέτουμε στο πυρέξ από την άλλη πλευρά). Σκεπάζουμε με κρέμα. Βάζουμε τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε με κρέμα ξανά.
Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να πήξει και να κρυώσει. Εάν επιθυμούμε, αφού κρυώσει, μπορούμε να το γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!
πηγή:cosmo.gr