Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Γερμανία: Ζητούν αυξήσεις !

Με απεργίες και διαδηλώσεις, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην Γερμανία ξεσηκώθηκαν, με αίτημα όχι για τη μη περικοπή των μισθών τους αλλά για να ζητήσουν... αυξήσεις!

Την ώρα που μαστίζει η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, με συνεχείς μειώσεις μισθών στις περισσότερες χώρες και μέτρα αυστηρής λιτότητας, στην Γερμανία φαίνεται πως οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική απόψη των πραγμάτων, και με τη σημερινή τους απεργία όπως λένε ««στέλνεται ισχυρό σήμα τόσο στο δημόσιο, όσο και στην αυτοδιοίκηση, να λάβουν σοβαρότερα υπόψη τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και να δείξουν τον αναγκαίο σεβασμό στην εργασία τους».
Την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (δημοσίου και αυτοδιοίκησης), όμως αυτές μέχρις ώρας δεν έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία. Η  αύξηση που διεκδικούν αγγίζει το 6,5% μηνιαίως για τα περίπου δύο εκατομμύρια μέλη τους, με ελάχιστο ποσό αύξησης τα 200 ευρώ. Επίσης, επιδιώκουν να προσληφθούν μαθητευόμενοι και να αυξηθεί το πριμ μαθητείας.
πηγή:citypress.gr