Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Δεν θα αποφύγει το χειρουργείο ο Λέτο»

 Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σεμπάστιαν Λέτο αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Sentra 103,3» ο πρώην φυσικοθεραπευτής του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Στάμου.
Είπε μεταξύ άλλων: «Στην αρχή ήταν χονδροπάθεια. Θέλει μια-δύο βδομάδες, δεν είναι. Αν ήταν οστικό οίδημα, το πρόβλημα είναι κοντά στο γόνατο και στηρίζεται όλο το βάρος του κορμού. Δεν έπρεπε να το πατάει. Έπρεπε να είναι με πατερίτσες. Δεν έπρεπε να ακουμπάει το πόδι στο έδαφος για τρεις εβδομάδες για να μην φορτίζεται. Η αλήθεια είναι κάπου κοντά στο οστικό οίδημα. Τότε (στη Λανούς) ήταν χονδροπάθεια. Και συντηρητικά να πάει, αναγκαστικά θα καταλήξει στο χειρουργείο. Και τα τρία προβλήματα έχουν τη λύση τους. Δεν ακολουθήθηκε καμία λύση από αυτές που υπάρχουν. Η αποκατάσταση είναι θέμα φυσικοθεραπευτή. Παίρνει τις οδηγίες από τον γιατρό όμως».


Σε ερώτηση για το επικοινωνιακό θέμα αυτής της ιστορίας, απάντησε: «Είναι λάθη που καλύφθηκαν με άλλο λάθος. Οι φίλαθλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται πλέον. Λογικά θα βγουν και θα πουν ότι δεν καταφέραμε τίποτα μέχρι στιγμής και θα κάνουμε εγχείρηση. Στην χονδροπάθεια ξεκινάς συντηρητικά. Αν το κάνεις σωστά απο την αρχή, το ξεπερνάς συντηρητικά. Κάτι έχει γίνει λάθος. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς το λάθος. Σαν αρχή έχω αυτό: όταν ένας παίκτης είναι “κεφάλαιο” για την ομάδα, τον προστατεύεις».

Για το χρόνο αποκατάστασης είπε: «Πάνω από τρεις μήνες. Το οστικό οίδημα είναι μια βόμβα». Και για το αν ο παίκτης θα αποφύγει το χειρουργείο: «Αφού πήγε στο ιατρικό κέντρο και αφού μέχρι στιγμής δεν απέδωσε, εκεί οδηγείται. Να βγουν να πουν την αλήθεια. Πίστευαν ότι θα αποδώσει γρήγορα, ώστε να πωληθεί ο παίκτης».
πηγή:citypress.gr