Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνι

Μπορεί να μην κέρδισε το Όσκαρ, αλλά δεν παύει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Ο λόγος για τον τελευταίο μεγάλο γόη του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνι.
Δεν είναι όμως, αυτή τη φορά, οι έρωτές του που απασχολούν τον τύπο και τη...δικαιοσύνη, αλλά η σύλληψή του. Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός συνελήφθη σήμερα σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον. Οι διαδηλωτές κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
Ο ηθοποιός συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. Στο ίδιο περιπολικό μπήκε και ο πατέρας του, Νικ, γνωστός δημοσιογράφος τη δεκαετία του '70, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Ο Κλούνι έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στο Σουδάν σε μια προσπάθεια να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Είχε κατηγορηθεί, μάλιστα, από μεγάλη μερίδα του τύπου πως στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα, καθώς το καθεστώς εκνευρισμένο από τη δραστηριότητά του επέβαλε ακόμα πιο σκληρές μεθόδους. Το Σουδάν έχει εμπλακεί σε πόλεμο με το Νότιο Σουδάν, το οποίο αποσχίστηκε μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιανουαρίου και κέρδισε την ανεξαρτησία του τον Ιούλιο του 2011, ενώ ο Ομάρ αλ Μπασίρ καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου.
πηγή:citypress.gr