Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες του Hollywood τίμησαν τη Μεγάλη Παρασκευή

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Ελληνορθόδοξος πληθυσμός του Λος Άντζελες συγκεντρώθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας για να τελέση την “Ακολουθία των Παθών”
και την περιφορά του Επιταφίου.
Κάθε χρόνο, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και εξέχοντες Ελληνο-Αμερικανοί του κόσμου του θεάματος παραβρίσκονται στην εκκλησία, για να συνδεθούν με την Ελληνορθόδοξη κληρονομιά τους. Συνήθως, ο Τομ Χανκς είναι ένας εκ των ανδρών που περιφέρουν τον Επιτάφιο, αλλά φέτος βρισκόταν προφανώς εκτός πόλης, αφού δεν συνέχισε την παράδοση.
Σύμφωνα με ανθρώπους που δουλεύουν στην Αγία Σοφία, ο Τομ Χανκς είναι πολύ θρήσκος και πηγαίνει στην εκκλησία σχεδόν κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Την Μεγάλη Παρασκευή, η Ορθόδοξη Εκκλησία μνημονεύει την Σταύρωση του Χριστού. Αυτή είναι η αποκορύφωση της “Ακολουθίας των Παθών”, τα οποία ο Κύριός μας υπέστη και από τα οποία τελικά πέθανε, προκειμένου να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Η τελετή της Ακουλουθίας ξεκινά το βράδυ της Πέμπτης με τον Όρθρο και τελειώνει την Παρασκευή το απόγευμα με τον Εσπερινό, όπου οι πιστοί παρακολουθούν την Αποκαθήλωση του Χριστού από τον Σταυρό και την εναπόθεση της σορού Του στον τάφο.
Η αναπαράσταση των Παθών του Χριστού ακολουθείται από Λειτουργία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και την Αναστάσιμη Προσευχή το βράδυ της ίδιας μέρας.
Παρακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου στο Λος Άντζελες:
πηγή:greekreporter.gr