Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πασχαλινό τραπέζι και πως να το διακοσμήσετε

Την ημέρα του Πάσχα όλοι οι Έλληνες συνηθίζουμε να μαζεύομαστε παρέες και συγγενείς σε ένα σπίτι.
Άν ο καιρός το επιτρέπει και καθώς η Άνοιξη έχει μεριμνήσει για να "στολίσει" τη φύση, στρώστε έξω το τραπέζι σας...
με πρωτότυπες ιδέες και δημιουργήστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανάλογη της χαρμόσυνης ημέρας!

Μην παραλείψετε να βάλετε ένα βάζο στο στρωμένο τραπέζι σας, με πολλά λουλούδια, καθώς τα λουλούδια μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση!
Σχηματίστε κατά μήκος του τραπεζιού μια πασχαλινή γιρλάντα που μπορεί να είναι φτιαγμένη από πασχαλινά βαμμένα αυγά, κεριά σε διαφορετικό ύψος ή βότσαλα που πάνω τους με μαρκαδόρο ή τέμπερα θα έχετε … ζωγραφίσει τις ευχές σας ή ακόμα και μια σειρά από μικρά ποτηράκια-βαζάκια που κάθε ένα θα φιλοξενεί από ένα ανοιξιάτικο λουλούδι. Στο ίδιο ακριβώς στυλ μπορείτε να δημιουργήσετε και «μινιατούρες» αυτών των διακοσμήσεων, αν η γιρλάντα δεν χωρά στο τραπέζι σας τοποθετώντας από ένα αυγό, βότσαλο, κερί ή βαζάκι στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας, συνδυασμένο με μια γιορτινή πετσέτα.
 Αντικαταστήστε την κλασσική πιατέλα για τα αυγά στο τραπέζι σας, με ένα ιδιαίτερο καλάθι ή ένα …ψάθινο καπέλο! Επιλέξτε ένα σε φυσική απόχρωση, ντύστε το εσωτερικό του με διάφανη πλαστική μεμβράνη και γεμίστε το με αυγά, μαζί με μερικά λουλούδια ή πρασινάδα.
Αντίστοιχες συνθέσεις, αν σας αρέσει η ιδέα, μπορείτε να δημιουργήσετε και για να στολίσετε πασχαλινά οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού χρησιμοποιώντας τέτοια καπέλα ή καλάθια γεμάτα κουλουράκια, ή σοκολατένια σε πασχαλινά σχήματα.
πηγή:vipnews.gr