Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε, αργά το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από δύο -σχεδόν ταυτόχρονες- πορείες διαμαρτυρίας.
Την κινητοποίηση κατά των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών διοργάνωσαν κινήσεις, οργανώσεις, φορείς και σωματεία της πόλης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Εγνατίας και κατέληξε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η διαδήλωση, που ήταν μαζική, προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στην «καρδιά» της πόλης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση που αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, αφού δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο λαό, τον ταΐζουν με μίσος και ψέματα εναντίον των αδυνάτων της κοινωνίας μας, δηλαδή των μεταναστών», επισήμανε -μεταξύ άλλων- το μέλος της «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας», Νίκος Γκλαρνέτατζης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία αντιεξουσιαστών, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση στις φυλακές ομοϊδεάτισσάς τους, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η παρουσία της αστυνομίας, και στις δύο πορείες, ήταν διακριτική.
πηγή:newsbeast.gr