Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

5+1 (πραγματικές) συμβουλές καριέρας από τους πιο επιτυχημένους!

Παίρνοντας παράδειγμα από τη ζωή σημαντικών και επιτυχημένων ανθρώπων μπορείς να αντλήσεις τρόπους και στρατηγικές που έχουν χρησιμοποιήσει για να φτάσουν στην κορυφή.
Είτε είναι ο Steve Jobs, ο Irvin Yalom, η Oprah Winfrey,ο Warren Buffett και η Meryl Streep δεν χρειάζεται να ταυτίζεσαι σε όλα μαζί τους, μπορείς όμως να μελετήσεις και ταυτόχρονα να εμπνευστείς από το δικό τους success story, από το δικό τους δρόμο επιτυχίας.

Δεκάδες βιογραφίες, άρθρα, μελέτες και έρευνες έχουν γραφτεί για να αποκωδικοποιήσουν το φωτεινό άστρο, όλων εκείνων που άλλαξαν το ρου της ιστορίας. Με τον καθένα να διαπρέπει με το δικό του τρόπο, στο δικό του τομέα.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 10 σημαντικότερα πράγματα που απλά κάνουν διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο και τα οποία τους οδήγησαν στην κορυφή.

1. Έχουν τους δικούς του S.M.A.R.T. στόχους

 Specific (συγκεκριμένος), Measurable (μετρήσιμος), Attainable (Εφικτός), Relevant (σχετικός), and Timely (έγκαιρος).

Specific (Συγκεκριμένος): Ένας γενικός στόχος θα μπορούσε να είναι: “Θέλω να αδυνατίσω”, εν αντιθέσει με έναν συγκεκριμένο στόχο που θα μπορούσε να είναι απλά: “Θέλω να χάσω 3 κιλά μέχρι τα Νοέμβριο, ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή, και κάνοντας γυμναστική 2 φορές την εβδομάδα”. Ένας συγκεκριμένος και ξεκάθαρος στόχος, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί από ότι οι γενικότητες και τα ευχολόγια.

Measurable (Μετρήσιμος): Πρέπει η πορεία του στόχου σου να μπορεί να μετρηθεί και να αποτιμηθεί. Προσπάθησε όταν θέτεις εργασιακούς ή άλλους στόχους, να μπορείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου, “Πόσο χρόνο θα μου πάρει;”, “Πόσο χρόνο πρέπει να δαπανήσω;” κ.ο.κ. Όταν “μετράς” και αξιολογείς την προοδευτική πορεία του στόχου, ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσο μακριά ή κοντά είσαι από την επίτευξή του.

Attainable (Εφικτός): Το να είναι ένας στόχος εφικτός και ρεαλιστικός είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά. Αν εύχεσαι απλά να αποκτήσεις τον επόμενο μήνα τα λεφτά του Bill Gates, είναι αυταπόδεικτο πως δεν είναι εφικτό. Θέσε βραχυπρόθεσμους, και εφικτούς στόχους ανάλογους των δυνατοτήτων και των δεδομένων που κυριαρχούν τη δεδομένη στιγμή στη ζωή σου.

Relevant (Σχετικός): Πάρα πολλοί άνθρωποι πέφτουν πολύ συχνά στην παγίδα του να θέτουν στόχους, οι οποίοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο τους. Αν πχ. ένας προγραμματιστής θέσει στόχο να φτιάξει σήμερα μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, μπορεί ο στόχος γενικότερα να είναι μετρήσιμος και αντικειμενικά εφικτός αλλά δεν είναι σχετικός. Μην ξεχνάς να θέτεις στόχους σχετικούς με τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό και σχετικούς με την επαγγελματική σου δυναμική.

Timely (Έγκαιρος):
Για να έχει πραγματικά κάποιο νόημα το να θέτεις στόχους, πρέπει να θέτεις εσύ χρονικούς περιορισμούς. Αυτούς του χρονικούς περιορισμούς πρέπει να τους θέσεις ΕΣΥ και όχι κάποιος άλλος, ούτε το αφεντικό σου, ούτε ο συνάδελφός σου. Εσύ και μόνο εσύ. Η αφοσίωση στους χρονικούς περιορισμούς που θέτεις εσύ, σου προσφέρει το κίνητρο που θα σε ενεργοποιήσει όταν θα έρθει η στιγμή που θα χάνεις την υπομονή και τις αντοχές σου.

missbloom