Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Περίεργα tips για τα μαλλιά σας από διάφορες χώρες

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να είναι λαμπερά, υγιή και πάντα περιποιημένα. Ψάχνοντας λοιπόν βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα tips για τη φροντίδα των μαλλιών σας που εφαρμόζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Μάσκα για τα μαλλιά από αβοκάντο
Στην Κολομβία κάποιες γιαγιάδες περνούν από γενιά σε γενιά μια συνταγή για κοτόσουπα με αβοκάντο, όμως οι hairstylists έμαθαν και μια μυστική συνταγή για μάσκα μαλλιών που τη γνωρίζουν μόνο στην Κολομβία. Ανακατέψτε δύο ασπράδια αυγών με μισό πολτοποιημένο αβοκάντιο. Απλώστε το στα μαλλιά σας, αφήστε το για 15 λεπτά και μετά λουστείτε και βάλτε conditioner. Τα μαλλιά σας θα είναι μαλακά και λαμπερά και χωρίς να ξοδέψετε τίποτα.

Ειδικό… κοκτέιλ για τα μαλλιά από καρύδα
Ξεχάστε τις καϊπιρίνιες. Τα κορίτσια στην Ιπανέμα της Βραζιλίας, φτιάχνουν μια απίστευτη μάσκα από βούτυρο καρύδας που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μια φορά την εβδομάδα απλώστε στα μαλλιά σας βούτυρο καρύδας. Αφήστε το για μισή ώρα και μετά ξεβγάλτε με νερό καρύδας. Τα μαλλιά σας θα είναι απίστευτα μαλακά και ενυδατωμένα.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με αλόε βέρα
Για εσάς που λατρεύετε τα μακριά μαλλιά ακολουθήστε τη συμβουλή των γυναικών από την Αργεντινή. Για να διατηρήσετε το μήκος των μαλλιών σας και να μην γεμίσουν μύτες και ψαλίδα, απλώστε αλόε βέρα στο δέρμα του κρανίου σας ή προσθέστε την στο σαμπουάν με το οποίο λούζεστε. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.

Σαρδέλες για… λάμψη
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως στη Γουινέα οι γυναίκες τρώνε πολλές σαρδέλες για να έχουν λάμψη τα μαλλιά τους. Είναι πλούσιες σε Ω3 κι αν τις καταναλώνεται συχνά τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα και θα είναι πιο λαμπερά.

Μην υποτιμάτε τις πετσέτες
Αντί να χρησιμοποιείται κάθε φορά το πιστολάκι και να καταστρέφετε τα μαλλιά σας ακολουθήστε τη συμβουλή των γυναικών από το Μεξικό και τυλίξτε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά με μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν. Τα μαλλιά σας θα είναι μαλακά και δε θα φριζάρουν.

Μάσκα με ζελατίνη
Από το Μεξικό και αυτή η συμβουλή. Για να καταπολεμήσουν το φριζάρισμα στο νότιο Μεξικό οι γυναίκες ανακατεύουν ένα κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη με ένα φλυτζάνι νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Με το μείγμα αυτό κάνουν μασάζ σε λουσμένα μαλλιά και το αφήνουν για πέντε λεπτά.

Πετάξτε το πιστολάκι
Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν το πιστολάκι θα σας φαίνεται σας αναμμένος πυρσός θα ευχαριστείτε τις γυναίκες από τη Τζαμάικα για την έμπνευσή τους. Αφού λούζουν τα μαλλιά τους, βάζουν ρόλει από βέλκρο και τα αφήνουν να στεγνώσουν φυσικά. Θα καταλήξετε να έχετε ανάλαφρες μπούκλες που θα ζηλεύουν όλοι.

Τα οφέλη του κάκτου
Τα ίδια θρεπτικά συστατικά που κάνουν τον κάκτο να αναπτυχθεί βοηθούν και την αναδόμηση των μαλλιών που έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα. Ξεφλουδίστε έναν κάκτο και λούστε τα μαλλιά σας με το έλαιο που βγαίνει από αυτόν και τα μαλλιά σας θα ενυδατωθούν πλήρως.


Για τέλεια υφή
Το Πούερτο Ρίκο έχει πολλή υγρασία και πολλούς ανέμους. Οι γυναίκες λοιπόν εκεί παιρνούν πολύ χρόνο στην παραλία και αντί να προσπαθούν να χαλάσουν τη φυσική υφή των μαλλιών τους, απλά αποδέχονται τις χαλαρές τους μπούκλες. Προτιμήστε να φιλάρετε τα μαλλιά σας γύρω από το πρόσωπο για να σας κολακεύουν και ακολουθείστε το παράδειγμα της Jennifer Lopez που κατάγεται και από το Πουέρτο Ρίκο.

Κρύο ντους
Ο ξηρός και σκληρός καιρός στον Καναδά αφυδατώνει τα μαλλιά των γυναικών που κατοικούν εκεί. Για να το καταπολεμήσετε στο τέλος του ντους σας λουστείτε με κρύο νερό. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά έτσι μπορείτε να σφραγίσετε την υγρασία μέσα στα μαλλιά σας, ενώ θα αντανακλούν με πιο φυσικό τρόπο το φως.