Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατένια λάβα µε µαρασκίνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Να το πούμε σουφλέ; Να το πούμε ψημένη κρέμα σοκολάτας; Όπως και να σας το περιγράψω, μόνο τρώγοντάς το θα το χαρακτηρίσετε.

Υλικά 

160 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 200 γραμμ. βούτυρο
 3 αυγά
 3 κρόκοι αυγών
 75 γραμμ. ζάχαρη
 40 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
 1 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας (τσέρι)
 6 σοκολατάκια γεμιστά με κεράσι
 άχνη για το πασπάλισμα
 • κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Με 1 κ.σ από το βούτυρο βουτυρώνουμε πολύ καλά 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (ή 6 φορμάκια μιας χρήσεως). Πασπαλίζουμε με κακάο τα φορμάκια και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό κακάο. Βάζουμε την σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους και τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και το ανακατεύουμε με σύρμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα πυρίμαχα σκεύη. Μπήγουμε στο κέντρο από ένα σοκολατάκι γεμιστό. Τα ψήνουμε στους 200οC για 12΄. Αφήνουμε να σταθούν 5΄ στα φορμάκια. Ξεφορμάρουμε με προσοχή. Γαρνίρουμε στα πιάτα με κεράσια και πασπαλίζουμε με άχνη.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά