Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Champions League-«Επανάσταση» στον 4ο όμιλο

Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Champions League, παρ' ότι πρωταθλήτρια Γερμανίας και γενικά μια πολύ καλή ομάδα, ελάχιστοι έδιναν πιθανότητες στην Ντόρτμουντ να αφήσει εκτός μία από τις Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι.
Η οικονομική δυναμική και η ισχύς των πρωταθλητριών Ισπανίας και Αγγλίας δεν άφηναν περιθώρια για κάτι τέτοιο.
Μετά από τρεις αγωνιστικές, στον 4ο όμιλο, όμως, πρώτη στον όμιλο φιγουράρει η Ντόρτμουντ με 7 βαθμούς, ακολουθεί η Ρεάλ με 6, ο Άγιαξ με 4 και τελευταία και καταϊδρωμένη ακολουθεί η Σίτι με μόλις έναν βαθμό και ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε σήμερα να λάβει χώρα η επανάσταση των μη προνομιούχων στον 4ο όμιλο, με τον Άγιαξ να κερδίζει με 3-1 τη Σίτι στο Άμστερνταμ, παρ' ότι οι Άγγλοι προηγήθηκαν με γκολ του Νασρί στο 22'. Ο Ντε Γιονγκ ισοφάρισε στο 45', ο Μοΐσάντερ έκανε το 2-1 στο 57' και ο Έρικσεν έδωσε πανηγυρικό τόνο στον θρίαμβο των Ολλανδών στο 68'.
Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ, μετά την ισοπαλία που πήρε στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», κατάφερε να νικήσει τη Ρεάλ στο Βεστφάλενσταντιον, καθώς προηγήθηκε στο 36' με τον Λεβαντόφσκι, από την μπαλιά που του έκανε ο Κελ μετά τη λανθασμένη πάσα του Πέπε. Ο Ρονάλντο ισοφάρισε άμεσα στο 38' μετά την εξαιρετική μπαλιά τρύπα του Οζίλ, ωστόσο στο 64' από την ενέργεια και τη σέντρα του Γκέτσε και την κακή αντίδραση του Κασίγιας ο Σμέλτσερ έκανε το 2-1 με ωραίο σουτ, εξαργυρώνοντας την υπεροχή της ομάδας του. Το εύσημο για την Ντόρτμουντ είναι ότι συνέχισε να πρεσάρει στους ίδιους, εξαντλητικούς ρυθμούς μέχρι το φινάλε, βγάζοντας τη Ρεάλ από τα νερά της και επιτρέποντάς της ουσιαστικά μόνο μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 89' η κεφαλιά του Εσιέν έφυγε άουτ.
Από εκεί και πέρα, ο 1ος όμιλος εξελίσσεται σε μάχη μεταξύ Πόρτο (9β.) και Παρί Σ.Ζ. (6β.), με την πρώτη να κερδίζει μετά από ένα εντυπωσιακό ματς την Ντιναμό Κιέβου (3β.) στο Ντραγκάο με 3-2 (15' Βαρέλα, 36', 78' Μαρτίνεζ - 21' Γκούσεφ, 72' Ιντέγι) και τη δεύτερη να περνάει με 2-0 (33' Ιμπραΐμοβιτς, 43' Μενέζ) από το Ζάγκρεμπ επί της Ντινάμο (0β.).
Παράλληλα, στον 3ο όμιλο η Μάλαγα συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της, κερδίζοντας και τη Μίλαν (4β.) -με 1-0 χάρη σε γκολ του Χοακίν στο 64'- και κάνοντας το «3 στα 3». Στο άλλο παιχνίδι, η κάκιστη και πάλι Ζενίτ στάθηκε τυχερή κερδίζοντας στην Αγ. Πετρούπολη με 1-0 την Άντερλεχτ, χάρη σε γκολ με πέναλτι του Κερζακόφ στο 72'.