Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: τα μέτρα αυτά να είναι τα πρώτα που δεν θα ψηφισθούν

«Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν» ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη  συνέντευξή του στην  «Αυγή της Κυριακής». Χαρακτήρισε επίσης «πιθανό και εφικτό να μην περάσουν τα νέα μέτρα» καθώς «το πολιτικό κατεστημένο, είναι απαξιωμένο, απομονωμένο και απολύτως εξαρτημένο από την εύνοια των δανειστών».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε  ότι «η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή»  και  ότι σε αυτή τη συγκυρία η «αποφασιστική αντίσταση» του ελληνικού λαού μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
 
Επανέλαβε επίσης την κριτική του στα τρία κόμματα τα οποία στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, αναφέροντας   ότι «η Ελλάδα εκπροσωπείται στην Ευρώπη από μία συγκυβέρνηση μερκελιστών, όχι ευρωπαϊστών». Για την κυβέρνηση ανέφερε ακόμα  ότι «αν και εκλέχθηκε μόλις πριν τρεις μήνες, εντούτοις μέρα με τη μέρα χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση. Η κοινοβουλευτική της σταθερότητα όμως θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και βεβαίως με την εφαρμογή των μέτρων». 

Για τη θέση του που διατύπωσε πρόσφατα ότι ο ελληνικός λαός  θα ζητήσει εκλογές όταν είναι σε θέση να τις επιβάλλει, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής. Αν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων».

Για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα επισήμανε ότι ο σκοπός είναι να «συγκροτηθεί ο βασικός φορές μίας μεγάλης κοινωνικής αλλαγής» επανήλθε στην  πρόταση συνεργασίας προς τις «αντιμνημονιακές προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις»,  η οποία όπως πρόσθεσε ότι «είναι πάντα ανοιχτή».  
star