Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Σαμαράς ή χάος!

Να στηριχθεί ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς ζητά ευθέως ο  Θεόδωρος Πάγκαλος,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή»! 

Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζει «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός  και αναφέρει σχετικά:  «Και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί, πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα, θα έλεγα "όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος"».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πρόσφατα είχε πλέξει το εγκώμιο του κ. Σαμαρά, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, στην οποία υποστήριξε ότι η συντηρητική παράταξη σήμερα, σε αντίθεση με την Κεντροαριστερά, «έχει ηγέτη».    

Ο κ. Πάγκαλος αφήνει να  διαφανεί στην ίδια συνέντευξη η διαφωνία του με τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει για την σημερινή εικόνα του κόμματος:    «Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ' ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα "όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας". Και γι' αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος».

Αιχμηρός είναι και για τους χειρισμούς σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ  τόσο  από τον   Γιώργο Παπακωνσταντίνου όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  για τον οποίο υποστηρίζει ότι ότι δεν τον ενημέρωσε για την ύπαρξή της,  παρότι ως αντιπρόεδρος ήταν  αρμόδιος για κρίσιμες συνεννοήσεις με την Ελβετία για μια σειρά από  παρόμοια ζητήματα.  

Ο πρώην αντιπρόεδρος ζήτησε επίσης να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η Ελλάδα να μην γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης και έθεσε το ερώτημα: «Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα, αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;».  

Για μία ακόμη φορά ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό "προϊόν". Είναι γελοίο άτομο. Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος, η οποία είναι αγανακτισμένη, γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου» υποστήριξε.