Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πίτσα µε µπέικον και αυγό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πίτσα που θα ξετρελάνει εκείνους που αγαπούν το αυγό.

 Υλικά 
 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
 1 φλ. τσαγιού πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
 150 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
 4 αυγά
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα. Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά