Πίτσα που θα ξετρελάνει εκείνους που αγαπούν το αυγό.
Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 φλ. τσαγιού πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
150 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα. Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.
Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 φλ. τσαγιού πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
150 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα. Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά