Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ταλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και τυρί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Απίθανη συνταγή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και πολύ εύκολο πιάτο για το καθημερινό σας τραπέζι.

 Υλικά 

 500 γραμ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
 300 γραμμ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
 200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
 200 γραμμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
 300 γραμμ. τυρί κρέμα
 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
 αλάτι
 πιπέρι

Εκτέλεση 

1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
2. Τα βάζουμε σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά. Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με το φρέσκο γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200οC για 25΄-30΄ μέχρι να ροδίσει το φαγητό.


μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά