Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν θέλετε η μελιτζανοσαλάτα σας να γίνει άσπρη όπως την τρώνε στην Τουρκία, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε. Θα ασπρίσει αμέσως!

 Υλικά 
 4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
 2 κ.σ. ξίδι
 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένη καρυδόψιχα
 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 φρυγανισμένη μπαγκέτα για σερβίρισμα
Eκτέλεση

Ψήνουμετις μελιτζάνες στα κάρβουνα μέχρι να καεί η φλούδα τους και να καπνιστούν. Ή τις ψήνουμε στους 200oC για 45΄. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κρατώντας το κοτσάνι σχίζουμε κάθετα τη μελιτζάνα να στάξουν οι χυμοί της και με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της. Τη βάζουμε σε μπολ. Με πιρούνι τη λιώνουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαϊντανό, τα καρύδια και τέλος, αφού έχει κρυώσει εντελώς, το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και την παγώνουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.