Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σαλάτα όλα τα χρώματα

Χρησιμοποιούμε μια διάφανη σαλατιέρα για να φαίνονται όλα τα χρώματα της υπέροχης αυτής σαλάτας.


 Υλικά 
 1 μικρό άισμπεργκ, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
 2 πιπεριές Φλωρίνης χωρίς σπόρους και ίνες κομμένες σε καρέ
 1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους, κομμένο σε καρέ
 1 φλ. τσαγιού αρακά ή πράσινα φασολάκια
 4 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
 1 άνυδρο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 4 φέτες ζαμπόν βραστό πολύ ψιλοκομμένο
 Αλάτι

 Για τη σος:

 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
 2 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
 1 πρέζα ζάχαρη
 Λίγες σταγόνες ξίδι

Eκτέλεση 

Κάνουμε μία στρώση άισμπεργκ (πράσινο χρώμα), μία στρώση κρεμμύδι (κόκκινο χρώμα), μία στρώση αυγό (κίτρινο και άσπρο χρώμα), μία στρώση αρακά και φασόλια (πράσινο χρώμα), μία στρώση σέλερι (αχνό πράσινο χρώμα), μία στρώση αγγούρι (πράσινο χρώμα). Τελειώνουμε με το υπόλοιπο άισμπεργκ. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο ζαμπόν (ροζ χρώμα). 
 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά για τη σος. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε για να φαίνονται όλες οι στρώσεις σε χρώματα. Ανακατεύουμε καθώς σερβίρουμε.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά