Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

La vie est belle» (Η ζωή είναι ωραία): Το νέο άρωμα της Lancôme!

Για πρώτη φορά, τρεις σπουδαίοι γάλλοι αρωματοποιοί ένωσαν τα ταλέντα τους, για να συνθέσουν ένα εξαιρετικό άρωμα.
Το μανιφέστο τους: να δημιουργήσουν το πρώτο λαχταριστό γυναικείο άρωμα ίριδας, σφραγισμένο μέσα σε ένα κρυστάλλινο χαμόγελο, ενσαρκωμένο στο πρόσωπο της λαμπερής Julia Roberts.
 «La vie est belle» (Η ζωή είναι ωραία), διακηρύσσει το νέο άρωμα της Lancôme!

Μακριά από όλες τις υπερβολές και τις mainstream επιταγές των τελευταίων τριών δεκαετιών, η θηλυκότητα της Lancôme ενστερνίζεται, σήμερα περισσότερο από ποτέ, τη φιλοσοφία του less but better (λιγότερα αλλά καλύτερα). Πρόκειται για ένα είδος ομορφιάς που δεν προσβάλλει τις αισθήσεις, μια ομορφιά «ήρεμης δύναμης».
Για τη Lancôme, το «La vie est belle» είναι το μανιφέστο αυτής της νέας εποχής: μια δήλωση στον κόσμο, μια διακήρυξη γεμάτη χάρη, φως και ελευθερία.

H Ιστορία του Αρώματος.

Οι τρεις γάλλοι αρωματοποιοί  Olivier Polge, ο Dominique Ropion και η Anne Flipo  ένωσαν τα ταλέντα τους, για να  δημιουργήσουν το πρώτο γυναικείο άρωμα γευστικής ίριδας. Να τολμήσουν να υπερβούν τους κλασικούς κώδικες, για να δημιουργήσουν ένα νέο είδος οσφρητικής γλώσσας που είναι σχεδόν απροσδιόριστη, κάπου ανάμεσα στη σκιά και το φως.
Το «La vie est belle» φέρει το χάρισμα του κάθε αρωματοποιού: η διακεκριμένη δημιουργικότητα του Olivier Polge εγγυάται κομψότητα με βάθος και δομή, η δεξιοτεχνία του Dominique Ropion συμπληρώνει μια παλλόμενη σπίθα μέσω του μεγαλείου των λουλουδιών, και η εύθραυστη θηλυκότητα της Anne Flipo προσθέτει μια αστραφτερή πινελιά joie de vivre.

Η σύνθεση

Βασιζόμενοι στην θαυμαστή τέχνη της αρωματοποιίας, επέλεξαν τη δύναμη της απλότητας. Μη προκάτ βάση, τίποτα λιγότερο από αγνά, μη συνθετικά συστατικά. Η πεμπτουσία του αρώματος, χωρίς τίποτα περιττό, με μια αρωματική γλώσσα από μόλις 63 συστατικά έτσι, ώστε κάθε ένα από αυτά να μπορεί να εκφράζεται πλήρως. Less but better. Ένα εγχείρημα τόσο πολύπλοκο που χρειάστηκαν τουλάχιστον 5521 διαφορετικές εκδοχές και τρία χρόνια εργασίας, για να γεννηθεί η ψυχή και το φως του: η ιδανική ισορροπία αισθητικής, ισχύος και διάρκειας. Μια ισορροπία απλή και ταυτόχρονα πλούσια, που συνδυάζει τη σπάνια ευγένεια της ίριδας, το συγκλονιστικό βάθος του πατσουλί και τη γευστική συμφωνία μιας λιχουδιάς που θυμίζει παιδικά χρόνια.
Για να δημιουργηθεί η ακαταμάχητη αύρα του, χρειάστηκε μια ευφυή αλχημεία ανάμεσα στη μαγεία της επιστήμης και το ταλέντο αυτών των αρωματοποιών. Τα συστατικά επιλέχτηκαν ένα προς ένα ανάμεσα στις πιο ευγενείς φυσικές πρώτες ύλες της αρωματοποιίας για τις εξαιρετικές τους ιδιότητες, και στη συνέχεια ραφιναρίστηκαν, αναδείχτηκαν ή απέκτησαν μεγαλύτερη πυκνότητα – διατηρώντας παράλληλα την ψυχή τους – χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές αρωματοποιίας.
Αποτελώντας το σκελετό του αρώματος, η ίριδα επανεφευρέθηκε και έγινε πιο πληθωρική. Το συστατικό αυτό, που χρησιμοποιείται συνήθως ως μεσαία νότα, ανθίζει σε αυτό το άρωμα από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα, όπως ποτέ μέχρι σήμερα.
Μια ακριβής δοσολογία που συνδυάζει τον πλούτο του συμπυκνώματος ίριδας Pallida από τη Φλωρεντία*, ενός από τα σπανιότερα και πιο ακριβά συστατικά της αρωματοποιίας, με μια νότα irone, και περιβάλλεται από τον αισθησιασμό της αλδεΰδης της ίριδας. Για να φωτιστεί και να αναδειχτεί αυτή η λουλουδάτη καρδιά, προστέθηκαν νότες γιασεμιού Sambac και ανθών πορτοκαλιάς Τυνησίας στηνabsolute μορφή τους.
Επιπλέον, το εξαιρετικό αιθέριο έλαιο πατσουλί Ινδονησίας διαχωρίστηκε, για να μείνει τίποτα λιγότερο από την πεμπτουσία του, το αγνότερο κλάσμα, την «καρδιά του», όπως την αποκαλούν οι αρωματοποιοί, που έχει μεγαλύτερη δύναμη, ισχύ και βάθος.
Τέλος, το χαμόγελο του αρώματος, μια απολαυστική γλυκιά πτυχή, μια έκρηξη απρόσμενης λάμψης. Σαν ίνες ζάχαρης με νότες βανίλιας, κόκκων tonka, πραλίνας, μαύρου φραγκοστάφυλου και αχλαδιού, περιβάλλει τις εκλεπτυσμένες νότες της αρωματικής σύνθεσης με μια παιδική αθωότητα.Αποτελώντας ένα γνήσιο συμπύκνωμα πολυτέλειας, το «La vie est belle» περιέχει φυσικά συστατικά σε ποσοστό περίπου 50%**. Μια αναλογία που επιχειρείται σπάνια στη σύγχρονη αρωματοποιία και καθιστά αναμφίβολα το συγκεκριμένο άρωμα την πιο εξαιρετική αρωματική δημιουργία του οίκου..
 Ένα άρωμα φωτοσκιάσεων που χαρακτηρίζεται από πλούσιες αντιθέσεις και απόλυτα συστατικά, για να εκλύει το πιο όμορφο φως που έχετε ποτέ φανταστεί. Ένα άρωμα που εγκαινιάζει μια νέα εποχή, την εποχή της ουσιαστικής πληρότητας, την εποχή του «La vie est belle».
gynaika