Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ρεκόρ πωλήσεων από το iPad


Με τους ειδήμονες να επιμένουν ότι η Apple προετοιμάζει την παρουσίαση ενός iPad mini και μάλιστα παράλληλα με τα αναμενόμενα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone -ίσως το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου- το νέο iPad (3) συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά των tablets.


Οι μέχρι σήμερα πωλήσεις και οι εντυπωσιακές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδυναμώνουν, πάντως, το σκεπτικό όσων πιστεύουν ότι το θέμα σχετικά με το λανσάρισμα του iPad mini δεν είναι το αν, αλλά το πότε, προκειμένου η Apple να απαντήσει στη μεγάλη επιτυχία του Kindle Fire της Amazon. Εξάλλου, όπως και στην περίπτωση του iPhone και παρά τις χρονίζουσες φήμες που ήθελαν την Apple να ρίχνει στην αγορά ένα μικρότερο και πιο προσιτό τηλέφωνο, οι διάδοχοι του Στιβ Τζομπς φαίνεται να πιστεύουν όπως και εκείνος στον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε ο κατακερματισμός του οικοσυστήματος, όπως αυτό έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα γύρω από τη συγκεκριμένη συσκευή.

Και καθώς το iPad ξεπέρασε σε πωλήσεις παγκοσμίως -μέχρι και τον Μάρτιο του 2012- τα 67 εκατομμύρια κομμάτια, φέροντας πρόσθετα έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων στα παραγεμισμένα ταμεία της Apple, κάποιες από τις εκτιμήσεις σχετικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτινάσσουν το σχετικό νούμερο ακόμη και πάνω από τα 20 εκατομμύρια κομμάτια. Πρόβλεψη που, αν τελικά επιβεβαιωθεί στο τέλος του μήνα, θα σημάνει το καλύτερο τρίμηνο πωλήσεων για το iPad, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2011 και εν αναμονή στις 20 Ιουλίου της επίσημης άφιξής του στην αχόρταγη (και για προϊόντα της Apple) αγορά της Κίνας.