Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η Πέτρα, η Ναόμι και η Στεφανί σε gypsy ρυθμούς

 Με αργά βήματα κατέβηκε τα πέτρινα σκαλοπάτια της μικρής, vintage boutique.
Οι πλατφόρμες της Charlotte Olympia μπλέχτηκαν στα εκρηκτικά, κόκκινα και μαύρα βολλάν της μακριάς φούστας του Emilio Pucci. «Αυτό το μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της Σκιάθου αποτελεί μια πραγματική αποκάλυψη» φώναξε γεμάτη ενθουσιασμό η Ούρσουλα Ευπαλίδη. «Οι «ψαγμένες» γύρω από την μόδα fans του νησιού το επιλέγουν αμέσως μετά την απαραίτητη επίσκεψη στο σπίτι-Μουσείο του μεγάλου μας Παπαδιαμάντη» συνέχισε. «Ξέρεις βέβαια ότι το “High Bohemia”, το στυλ δηλαδή που επέβαλε για το φετεινό καλοκαίρι ο Ελληνολάτρης, μόνιμος κάτοικος της Νάξου τα καλοκαίρια, Peter Dundas, είναι το απόλυτo fashion trend για τα super glamorous parties» τόνισε. Έδεσε γύρω από τα πλατινέ μαλλιά της ένα κατακόκκινο μαντήλι. Έστειλε ένα αστραφτερό χαμόγελο στο γνωστό, ολίγο πλέον γερασμένο και γραφικό ζεύγος Kurt Russel-Goldie Hawn που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Με style, σαγιονάρα του δίφραγκου και ταγάρι εμπνευσμένο από την στάνη η τροφαντή τσελιγγοπούλα.
Σκέφθηκα ότι η Στεφανί του Μονακό είναι ίσως η μόνη η οποία μπορεί να συνδυάσει άψογα το “High Bohemia” του διάσημου designer signore Pucci με το gypsy look. Η πριγκίπισα διοργάνωσε πριν λίγες βραδιές στο Μόντε Κάρλο, όπως με πληροφόρησε η νεαρή μου φίλη Γκάια Ρεποσσί, ένα super party με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ένα big party στην παραλία του Μόντε Κάρλο το οποίο είχε εντυπωσιακές αναφορές στις στυλιστικές επιλογές, τις μουσικές, τα ήθη και τα έθιμα της περήφανης, τσιγγάνικης φυλής.

Αδέρφια μου αλήτες πουλιά

Η Μαργαρίτα Μισσόνι, κληρονόμος του μεγάλου ιταλικού οίκου, η οποία επέλεξε ένα τσιγγάνικου ύφους νυφικό για τον γάμο με τον ραλίστα Ευγένιο Άμος και η όλη έμπνευση του γαμήλιου πάρτυ με τα βιολιά, τις μαξιλάρες στην ύπαιθρο και τις φωτιές έκαναν τους jet setters να…ονειρευτούν καυτές νύχτες, φλογερές γυφτοπούλες και ατελείωτα ταξίδια με καραβάνια. Χαμογέλασα πονηρά. Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα το φιλοθεάμον κοινό θα αναζητήσει τις «σκονισμένες» από τον χρόνο ταινίες του σκληρού cowboy Γκρέκορι Πεκ και της φλογερής τσιγγάνας ερωμένης του. Ίσως κάποιοι άλλοι προτιμήσουν το ανεκδιήγητο εκείνο φιλμ με τίτλο «Αδέλφια μου, αλήτες πουλιά» και πρωταγωνιστή τον big Τόλη σε…νηπιακή ηλικία.

Η Ούρσουλα επιμένει ότι κάποιες από τις επαύλεις της Σκιάθου είναι ωραιότερες και από αυτές στην Νότιο Γαλλία. Δεν είναι ακριβώς έτσι κατά την προσωπική μου άποψη, διότι εκεί μιλάμε για estates, αλλά ομολογώ ότι είναι πανέμορφες. Εκτός από τα ζεύγη Σαρακάκη- Λαμπαδαρίου πολύ όμορφα σπίτια διαθέτουν ο Θέμης και η Βαρβάρα Κονταράτου, ο Ευγένιος Κοροπούλης και η Ελένη Μαρτίνου, ο Ανδρέας και η Φλερ Ποταμιάνου , η Αγγέλα Μαυρίκη και η οικογένεια Οικονόμου. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι τα νεαρά παιδιά του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου είχαν «κλείσει» αποκλειστικά μια βραχονησίδα απέναντι από την Σκιάθο για το private party τους.

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της έπαυλης που φιλοξένησε την Κέητ

Με την άκρη του ματιού μου παρακολουθώ το ζέυγος Russel-Hawn να απομακρύνεται. Κατευθύνονται προς την περιοχή Βρωμόλιμνο, μία από τις δημοφιλέστερης της Σκιάθου. Εκεί όπου βρίσκεται η βίλλα του Τάκη και της Αναστασίας Σαρακάκη. Ένα εντυπωσιακό σπίτι με ιδιωτική παραλία ακριβώς από κάτω.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πού ακριβώς μένει όταν επισκέπτεται την Σκιάθο η διάσημη star του Hollywood Κέιτ Χάντσον. Η star επιλέγει πάντα το σπίτι του Δημήτρη και της Ελένης Λαμπαδαρίου στις Κουκουναριές. Είναι η δεύτερη φορά που η ταλαντούχα ηθοποιός, μια από τις πλέον ακριβοπληρωμένες του Hollywood, επιλέγει την Σκιάθο για τις διακοπές της και την υπερπολυτελή κατοικία του low profile ζεύγους Λαμπαδαρίου…

Τα διαβολάκια και η Πέτρα Νέμκοβα

Η mrs Χάντσον και τα παιδιά της κατηφόριζαν καθημερινά στην ιδιόκτητη παραλία μαζί με νταντάδες και bodyguards. Πληροφορήθηκα ότι η star ξόδευε ένα τεράστιο ποσό για την ολιγοήμερη παραμονή της στην glamorous villa. Why not? Χρήματα έχει η πρωταγωνίστρια πετυχημένων ταινιών «Πώς να χωρίσετε σε δέκα ημέρες», «Η Έλεν εκπαιδεύεται», «Προσεχώς ζάμπλουτη». Μάλλον όμως θα έπρεπε, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν ιδιοκτήτες επαύλεων στις γύρω περιοχές, να διδάξει το savoir vivre στα δύο παιδιά της. Μετά την αναχώρησή τους η ιδιόκτητη περιοχή έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Η Χάντσον έφθασε και αναχώρησε από το νησί με λήαρ τζετ. Τις τελευταίες μέρες είχε φθάσει στην βίλλα και η πρώην super model, παλαιότερος δεσμός του Σταύρου Νιάρχου Τζούνιορ, Πέτρα Νέμκοβα. Η ωραία ξανθιά είχε ως γνωστό αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας καθως βρέθηκε αντιμέτωπη το 2004 με εκείνο το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία που στοίχησε τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.

Το υπέροχο τοπίο των Κουκουναριών, το πράσινο και η καταγάλανη θάλασσα της Σκιάθου της χάρισαν στιγμές απόλυτης γαλήνης.

Πυροτεχνήματα, μεγιστάνες, top models και ο Έλληνας εκδότης

Η σκέψη μου πετάει και πάλι στο Μόντε Κάρλο. Η Γκάια μου λέει ότι οι πανάκριβες boutiques ρούχων και τα μυθικά κοσμηματοπωλεία έχουν σταματήσει πλέον να κάνουν εκπτώσεις. Οι Ρώσοι μεγιστάνες τα αγοράζουν όλα… χωρίς καν να ρωτούν τιμή. Οι Russian tycoons ήταν άλλωστε εκείνοι οι οποίοι αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στην νύχτα των πυροτεχνημάτων. Μια φαντασμαγορική βραδιά με χιλιάδες πυροτεχνήματα να βάφουν τον ουρανό του Πριγκιπάτου, πάνω από τα τεράστια, υπερπολυτελή yachts. Οι Ρώσοι είχαν το πλεόν εκπαιδευμένο crew για τον συγκεκριμένο σκοπό, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους φιλοξενούμενούς τους και τις καλλονές, top model συνοδούς τους.

Ο πολυεκατομμυριούχος Βλάντισλαβ Ντορονίν με την σύντροφό του Ναόμι Κάμπελ έκαναν σαν μικρά παιδιά όταν οι αστραφτερές κόκκινες, πράσινες, μωβ πινελιές «έσκαγαν» στον ουρανό. Το ζευγάρι ετοιμάζεται για κρουαζιέρα στην Μεσόγειο και βέβαια μια μεγάλη βόλτα στα ελληνικά νησιά.

Ο πασίγνωστος Έλληνας, θορυβώδης εκδότης, ραδιοφωνικός παραγωγός, TV presenter, εγκατέλειπε το σπίτι του, στο κέντρο του Μόντε Κάρλο, μόνο για να απολαύσει τις εξειδικευμένες θεραπείες του spa στο “Hotel Metropole”.

Συναντήσεις…

Στην Αθήνα ο Πέτρος Κόκκαλης διασκέδαζε προχθες βράδυ στον δροσερό κήπο του “Albion” στο Νέο Ψυχικό.
Σε ένα άλλο τραπέζι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ο πρεσβύτερος. Μαζί του…τέσσερις κυρίες με κατάξανθη κώμη και εντυπωσιακό στυλιστικό look.

Στο “Pasaji” του “City Link” ο τέως Υπουργός κ.Ανδρεάς Λοβέρδος έκανε lunch break. Είναι ένα από τα αγαπημένα spots του κ.Λοβέρδου ο οποίος συνήθως φτάνει εκεί περπατώντας. Οι αστυνομικοί της φρουράς του παραμένουν τις περισσότερες φορές στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Έχω παρατηρήσει ότι ο κ.Λοβέρδος όταν περνάει μπροστά από την très chic boutique “Hermès” αποφεύγει να κοιτάξει στην βιτρίνα με τα πανάκριβα φουλάρια, τις κροκώ ζώνες με το «Η» και της ζωηρόχρωμες πετσέτες θαλάσσης. Smart guy!
πηγή:tovima.gr