Ελιές με προβιοτικά δημιούργησαν επιστήμονες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, η μικροβιολόγος τροφίμων, Χρυσούλα Τάσσου, εξήγησε πως επιλέχθηκαν βακτήρια με προβιοτικές ιδιότητες που υπάρχουν στη χλωρίδα της ελιάς και χρησιμοποιήθηκαν στη ζύμωση, τη φυσική δηλαδή διαδικασία 3-4 μηνών που απαιτείται για να αποκτήσει η ελιά τα οργανοληπτικά στοιχεία που έχει.
«Στην ουσία δηλαδή, παίρνουμε τα συγκεκριμένα βακτήρια με τα προβιοτικά που έχουν οι ελιές και τα βάζουμε, σε αυξημένη ποσότητα, στην άλμη όπου γίνεται η ζύμωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως δεν αλλοιώθηκε η γεύση, ούτε άλλαξε ο τρόπος συντήρησης.
πηγή:econews.gr
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, η μικροβιολόγος τροφίμων, Χρυσούλα Τάσσου, εξήγησε πως επιλέχθηκαν βακτήρια με προβιοτικές ιδιότητες που υπάρχουν στη χλωρίδα της ελιάς και χρησιμοποιήθηκαν στη ζύμωση, τη φυσική δηλαδή διαδικασία 3-4 μηνών που απαιτείται για να αποκτήσει η ελιά τα οργανοληπτικά στοιχεία που έχει.
«Στην ουσία δηλαδή, παίρνουμε τα συγκεκριμένα βακτήρια με τα προβιοτικά που έχουν οι ελιές και τα βάζουμε, σε αυξημένη ποσότητα, στην άλμη όπου γίνεται η ζύμωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως δεν αλλοιώθηκε η γεύση, ούτε άλλαξε ο τρόπος συντήρησης.
πηγή:econews.gr