Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ελιές με προβιοτικά ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες

Ελιές με προβιοτικά δημιούργησαν επιστήμονες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του προγράμματος σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, η μικροβιολόγος τροφίμων, Χρυσούλα Τάσσου, εξήγησε πως επιλέχθηκαν βακτήρια με προβιοτικές ιδιότητες που υπάρχουν στη χλωρίδα της ελιάς και χρησιμοποιήθηκαν στη ζύμωση, τη φυσική δηλαδή διαδικασία 3-4 μηνών που απαιτείται για να αποκτήσει η ελιά τα οργανοληπτικά στοιχεία που έχει.
«Στην ουσία δηλαδή, παίρνουμε τα συγκεκριμένα βακτήρια με τα προβιοτικά που έχουν οι ελιές και τα βάζουμε, σε αυξημένη ποσότητα, στην άλμη όπου γίνεται η ζύμωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως δεν αλλοιώθηκε η γεύση, ούτε άλλαξε ο τρόπος συντήρησης.
πηγή:econews.gr