Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η γοητευτική Νέα Υόρκη!

Το φθινόπωρο είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη. Ο καύσωνας θα έχει τελειώσει και ο καιρός είναι σχεδόν τέλειος για χαλαρωτικούς περιπάτους ή για πολιτιστικές εξορμήσεις.
Τα «καυτά» εισιτήρια αυτή τη σεζόν αποτελούν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να δείτε την έκθεση του Willem de Kooning στο Moma, τους πίνακες του Picasso στο The Frick και το The Generational στο Νέο Μουσείο, στο οποίο παρουσιάζεται η δουλειά 35 διεθνών καλλιτεχνών γεννημένων τη δεκαετία του ’70 και μετά. Το καλό φαγητό δίνει την παρουσία του στην πόλη - κάντε κράτηση στο The Dutch, στο The John Dory Oyster Bar ή στο The Breslin για ανεφοδιασμό. Είτε το έχετε επισκεφθεί ξανά είτε όχι, στο Μανχάταν πάντοτε θα εμφανίζεται μια νέα εμπειρία. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία του, με μια μικρή συρροή νέων επιλογών για διαμονή. Οι επιλογές μας αποκαλύπτουν ένα μείγμα από στυλ τα οποία προσφέρονται - «ρομαντική φαντασία», art deco με pop art και κομψή, λιτή καλαισθησία. Αυτή είναι η ψυχική διάθεση της Νέας Υόρκης, διαθέσιμη για σας.
 The Mark
Madison Avenue, Μανχάταν

Η εξωτερική art deco όψη του ήταν από καιρό ένα κομψό ορόσημο για τους ευκατάστατους της Upper East περιοχής, αλλά αυτό το grande dame της Madison Avenue αναγεννήθηκε μετά από έναν επαναστατικό επανασχεδιασμό του Jacques Grange. Αυτός ο μοντέρνος αριστοτέχνης του γαλλικού στυλ (ο Yves Saint Laurent υπήρξε ένθερμος θαυμαστής του) απένειμε τις χαρακτηριστικές γεωμετρίες του και τα σχήματα της δεκαετίας του ’30 στους εσωτερικούς χώρους. Τα δωμάτια συνδυάζουν την αιώνια χλιδή -το «Livingetc» λάτρεψε τα μαυρόασπρα μάρμαρα και τα έργα του Karl Lagerfeld- με hi-tech στοιχεία όπως οι επίπεδες οθόνες στα μπάνια Lefroy Brooks. Η τοποθεσία είναι εύστοχη λόγω των κοντινών αποστάσεων από κύρια μουσεία, όπως το Metropolitan και το Guggenheim, αλλά και από την υψηλή μόδα. Αυτή η διαμονή ταιριάζει για μια πριγκίπισσα του Park Avenue. Δίκλινα από €800.
 Mondrian Soho
Crosby Street, Μανχάταν

Εάν η Αλίκη επιχειρούσε να βγει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, θα έβρισκε μια Νέα Χώρα των Θαυμάτων στο Mondrian Soho Hotel. Από τη στιγμή που περνάτε μέσα από την πολυτελή πρόσοψη με τα κηπευτικά γλυπτά, ένα ρομαντικό καταφύγιο στην καρδιά της πόλης είναι στη διάθεσή σας. Ο εσωτερικός χώρος, σχεδιασμένος από τον Benjamin Noriega-Ortiz και εμπνευσμένος από το La Belle et la Bete του Jean Cocteau, καθώς και η γαλανόλευκη παλέτα συνδυασμένη με ξύλο, χαράζουν παιχνιδιάρικους φανταστικούς κόσμους. Οι δραματικοί καθρέφτες και οι ημιδιαφανείς πόρτες, κατανεύοντας στο πανταχού παρόν γαλλικό παραμύθι, αποτελούν την απόλυτη παριζιάνικη κομψότητα. Στο ισόγειο, το Imperial No Nine, το εστιατόριο με τα θαλασσινά του σεφ Sam Talboy, ολοκληρώνει το ονειρικό παραμύθι του Noriega-Ortiz με τους πολυελαίους και τον μαγευτικό κήπο που φιλοξενούν τα γλυπτά της Beth Lipman. Δίκλινα δωμάτια από €400 (mondriansoho.com).
 The James
Grand Street, Μανχάταν

Μετά τα αξιοθέατα βίας, φασαρίας και μερικές φορές συμπλοκών της Νέα Υόρκης, η ήρεμη πολυτέλεια του The James στο δημιουργικό Soho, μπορεί να είναι το ιδανικό τονωτικό. Παρόλο που τα φυσικά υλικά βρίσκονται παντού, δεν υπάρχει ούτε ίχνος ρουστίκ στυλ, ούτε στους δημόσιους χώρους αλλά ούτε και στα δωμάτια (συμπεριλαμβανομένου του ρετιρέ, σχεδιασμένου από τον Piet Boon). To ξύλο είναι  αποχρωματισμένο, τα μάρμαρα βερνικωμένα και τα κλινοσκεπάσματα είναι πραγματικά λινά. Η πιο ευχάριστη αιφνιδιαστική έκπληξη βρίσκεται στην οροφή, στο Jimmy, ένα απολαυστικότατο bar με αναμμένα τζάκια και φρέσκα διαλεγμένα συστατικά για κοκτέιλ, και στην ιδιωτική πισίνα. Και τα δύο αντιπαραβάλλονται με τη θέα προς τον ορίζοντα του Μανχάταν. Ο επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου, David Burke, αποτελεί μια διασημότητα στις ΗΠΑ και σερβίρει τα μοντέρνα, λατρεμένα, αμερικάνικα, σήματος κατατεθέν πιάτα του στις επώνυμες κουζίνες. Δίκλινα δωμάτια από €400.
blue-hornet team