Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο με πολύχρωμο πιλάφι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια συνταγή που γίνεται σε 35΄, τόσο νόστιμη που θα σας λύσει τα χέρια. Κάντε συνδυασμούς λαχανικών ανάλογα με την εποχή ή ανάλογα με το τι υπάρχει στην κουζίνα σας.
Τόσο απλό, αλλά και τόσο νόστιμο!

Υλικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές, κόκκινη και κίτρινη, κομμένες στα οκτώ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς το περίβλημα) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1½ φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1½ φλ. ζωμός κότας ή νερό
  • ½ πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια, με τη φλούδα, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά για 10΄ τα μπουτάκια κοτόπουλου σχεδόν να μισοψηθούν. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το γουόκ και το αφήνουμε σκεπασμένο σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μόνο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε λίγο λίγο με το κρασί. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα μισοψημένα μπουτάκια και χώνουμε και τις φέτες πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε 20΄. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 35 λεπτά
Πηγή:argiro.gr