Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

«Στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν όλα γύρω μας!»

«Θεωρώ ότι το πολύ δύσκολο κομμάτι για τη χώρα μας μάλλον το αφήνουμε πίσω μας.
Πίστευα ότι το πιο ζόρικο θα ήταν από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι το καλοκαίρι το 2012. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο 2012 θα είναι… ζάχαρη. Είναι λογικό όμως, γιατί δεν μπορεί να έχει γκρεμιστεί το σπίτι σου και την επόμενη μέρα να είσαι μια χαρά. Θα είμαστε σε ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2013.» προβλέπει η Άση Μπήλιου για το διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Ακόμα η αστρολόγος αναφέρεται και στα ζώδια τα οποία φαίνονται να είναι πιο ευνοημένα: «Στο πλαίσιο της γενίκευσης μπορώ να πω ότι υπάρχουν κάποια ζώδια που θα έχουν ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι, όπως είναι οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι, με τη σημείωση να μην υπάρχει κάτι που να αναιρεί την κατάσταση αυτή. Για παράδειγμα, ένας Δίδυμος που έχει πολλούς πλανήτες στον Κριό ή στον Καρκίνο, δεν είναι το ίδιο με ένα Δίδυμο που έχει πιο πολλούς πλανήτες στο ζώδιο των Διδύμων. Οι Λέοντες ως ένα μεγάλο βαθμό και οι Τοξότες θα έχουν ένα ευνοϊκό καλοκαίρι.»
Η Άση Μπήλιου όμως αναφέρεται και στα όσα μας περιμένουν από το Σεπτέμβριο: «Το φθινόπωρο θα έχουμε μία πλανητική αλλαγή, η οποία είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με τον Κρόνο που μπαίνει στο Σκορπιό. Και αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα ζωδίων μπαίνει σε μια διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στις καταστάσεις της ζωής τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ο Κρόνος ισοδυναμεί με την ευθύνη, δεν είναι πάντα αρνητικός, αλλά προσθέτει ευθύνες. Αυτή η αλλαγή του Κρόνου θα κάνει το φθινόπωρο πιο απαιτητικό για τα ζώδια Σκορπιός, Λέων, Ταύρος και Υδροχόος, ενώ αντίθετα μια άλλη ομάδα ζωδίων που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, και είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Αιγόκερως και ο Ζυγός, μπαίνουν σε μια φάση σχετικά πιο ήπια. Πέρα από τα ζώδια όμως, η αλλαγή της πορείας του Κρόνου συνδυάζεται και με άλλους αστρολογικούς παράγοντες όπως είναι η όψη της δεκαετίας! Και μιλάμε για τη δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που δείχνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια  αλλάζουν  όλα  γύρω μας. Και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Και θα δούμε πράγματα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας. Επίσης, ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που έχει να κάνει πολύ με τα οικονομικά, και μπαίνοντας ο Κρόνος εκεί, δείχνει ότι μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια το χρήμα θα είναι η κύρια είδηση στην επικαιρότητα για τον περισσότερο κόσμο.»
Μία ακόμη σεζόν ολοκληρώθηκε. Πώς πέρασε αυτή η τηλεοπτική χρονιά;
Δεν θα έλεγα ότι ήταν η πιο δύσκολη σεζόν απλά, το ξεκίνημα ήταν πιο απαιτητικό γιατί έπρεπε να βρω τις ισορροπίες με την καινούργια ώρα, και αναφέρομαι στο μεσημεριανό με την Ελένη Μενεγάκη. Γιατί ήταν μία ώρα που συνήθως η αστρολογία δεν έπαιζε ως καθημερινή στήλη και δεν ήξερα πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό. Οπότε, στο ξεκίνημα είχα άγχος, αλλά πολύ γρήγορα έστρωσε και όλα κύλησαν μια χαρά.
Τελικά λειτούργησε θετικά η μετακόμιση στη μεσημεριανή ζώνη;
Ναι, είναι διαφορετικό. Επειδή το μεσημέρι είσαι στο μέσο της ημέρας πια, είναι λίγο δύσκολο στο κομμάτι το δικό μου και μπορεί να μην έχει και ενδιαφέρον να κάνεις μία πρόβλεψη που συνήθως κάποιος έχει ήδη ακούσει το πρωί που ξεκινάει τη μέρα του. Οπότε φροντίσαμε στην εκπομπή να έχουμε περισσότερα θέματα που να καλύπτουν ένα μεγαλύτερο σε εύρος διάστημα και να μην αναφερόμαστε μόνο στο σήμερα. Από εκεί και έπειτα, το μεσημέρι για μένα ήταν μια χαρά, γιατί είμαι τύπος που προτιμά να δουλεύει το βράδυ.
Η επικοινωνία με τους τηλεθεατές αυξήθηκε;
Περισσότερο στη δική μου εκπομπή, το «Stars system», υπάρχει η επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Από εκεί κι έπειτα, οι τηλεθεατές στέλνουν mails και στην «Ελένη», αλλά είναι τόσα πολλά που είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσω μαζί τους. Όταν τη Δευτέρα λάβω 2.000 mails, σε ποιον να απαντήσω; Αυτό που εφαρμόζουμε στη δική μου εκπομπή είναι να βλέπουμε τι θέματα μας ζητάνε, τι θα ήθελαν να δουν, και προσπαθούμε αυτό να το ικανοποιούμε. Αν είχα 5 mails την εβδομάδα, θα απαντούσα ευχαρίστως. Φέτος ήταν μια χρονιά που η συμμετοχή του κόσμου ήταν αυξημένη. Ίσως γιατί η εκπομπή είναι έξι χρόνια στον ΑLPHA, έχει γίνει συνήθεια, και την έχει αγαπήσει ο κόσμος, και αφετέρου οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι τόσο πολύ επισφαλείς και ο κόσμος νιώθει μεγαλύτερη ανησυχία. Δυστυχώς ήταν και πολλά τα mails από κόσμο που περνούσε δύσκολα. Από ανθρώπους που είχαν καθίσει τη μισή ζωή τους σε ένα θρανίο και δεν είχαν δουλειά ή ανθρώπους που μπορεί να είχαν δουλειά και δέκα χρόνια πριν τη σύνταξη έμειναν άνεργοι.
Έχετε ανανεώσει τη συνεργασία σας για την επόμενη σεζόν.
Ναι, και φέτος έγινε αρκετά γρήγορα^ δηλαδή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου είχαμε ήδη συμφωνήσει. Ήταν πολύ θετικό γιατί έφυγε ένα μεγάλο άγχος, και δεν το λέω μόνο για μένα, αλλά και για τον κόσμο που δουλεύει μαζί μου.
Πότε θα αρχίσετε την προετοιμασία για τη νέα τηλεοπτική χρονιά;
Ήδη έχουμε κάνει τις συναντήσεις για την εκπομπή και το τι θα γίνει του χρόνου. Φέτος είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τη συνάδελφο αστρολόγο Σμάρω Σωτηράκη, η οποία βοήθησε πολύ και θα συνεργαστούμε και του χρόνου. Έχουμε κιόλας στο μυαλό μας κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε.
Τι μας περιμένει αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με τα άστρα;
Θεωρώ ότι το πολύ δύσκολο κομμάτι για τη χώρα μας μάλλον το αφήνουμε πίσω μας. Πίστευα ότι το πιο ζόρικο θα ήταν από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι το καλοκαίρι το 2012. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο 2012 θα είναι… ζάχαρη. Είναι λογικό όμως, γιατί δεν μπορεί να έχει γκρεμιστεί το σπίτι σου και την επόμενη μέρα να είσαι μια χαρά. Θα είμαστε σε ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Υπάρχουν ζώδια ευνοημένα αυτή την περίοδο;
Είναι πολύ γενικό αυτό, και στην αστρολογία τα πράγματα δεν είναι τόσο γενικά. Ο καθένας έχει το δικό του ωροσκόπιο, το οποίο είναι τόσο μοναδικό όσο τα δαχτυλικά του αποτυπώματα. Στο πλαίσιο της γενίκευσης μπορώ να πω ότι υπάρχουν κάποια ζώδια που θα έχουν ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι, όπως είναι οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι, με τη σημείωση να μην υπάρχει κάτι που να αναιρεί την κατάσταση αυτή. Για παράδειγμα, ένας Δίδυμος που έχει πολλούς πλανήτες στον Κριό ή στον Καρκίνο, δεν είναι το ίδιο με ένα Δίδυμο που έχει πιο πολλούς πλανήτες στο ζώδιο των Διδύμων. Οι Λέοντες ως ένα μεγάλο βαθμό και οι Τοξότες θα έχουν ένα ευνοϊκό καλοκαίρι.
Το φθινόπωρο σηματοδοτεί συνήθως ένα νέο ξεκίνημα.
Το φθινόπωρο θα έχουμε μία πλανητική αλλαγή, η οποία είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με τον Κρόνο που μπαίνει στο Σκορπιό. Και αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα ζωδίων μπαίνει σε μια διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στις καταστάσεις της ζωής τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ο Κρόνος ισοδυναμεί με την ευθύνη, δεν είναι πάντα αρνητικός, αλλά προσθέτει ευθύνες. Αυτή η αλλαγή του Κρόνου θα κάνει το φθινόπωρο πιο απαιτητικό για τα ζώδια Σκορπιός, Λέων, Ταύρος και Υδροχόος, ενώ αντίθετα μια άλλη ομάδα ζωδίων που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, και είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Αιγόκερως και ο Ζυγός, μπαίνουν σε μια φάση σχετικά πιο ήπια. Πέρα από τα ζώδια όμως, η αλλαγή της πορείας του Κρόνου συνδυάζεται και με άλλους αστρολογικούς παράγοντες όπως είναι η όψη της δεκαετίας! Και μιλάμε για τη δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, που δείχνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια  αλλάζουν  όλα  γύρω μας. Και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Και θα δούμε πράγματα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας. Επίσης, ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που έχει να κάνει πολύ με τα οικονομικά, και μπαίνοντας ο Κρόνος εκεί, δείχνει ότι μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια το χρήμα θα είναι η κύρια είδηση στην επικαιρότητα για τον περισσότερο κόσμο.
Να κλείσουμε με τα δικά σας σχέδια για το καλοκαίρι.
Μόνο ευχή μπορώ να κάνω, γιατί δυστυχώς είμαι κάτω από δύσκολες επιρροές, με κάποιες εκλείψεις πάνω μου. Εύχομαι τα δύσκολα να περάσουν και να μπορέσω να κάνω λίγες μέρες διακοπές. Συνεχίζω κάποιες σπουδές που έχω ξεκινήσει από πέρυσι στο εξωτερικό επάνω στο αντικείμενο μου, κι αυτό σημαίνει ότι θα έχω πολύ διάβασμα το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Όμως είναι κάτι που με ευχαριστεί. Δεν έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες για το καλοκαίρι. Θέλω να ξεκουραστώ, να είμαι κοντά στη φύση, γιατί είναι κάτι που λείπει από την καθημερινότητά μου, όπως και στον πολύ κόσμο, και φυσικά να είμαι καλά.
πηγή:myself.gr